Gemeente Eindhoven

Dank voor alle bezuinigingsideeën
Meer dan 2.500 bezoeken door ruim 1.900 mensen, ruim vijfhonderd reacties met verschillende ideeën en bijna 250 reacties op ingebrachte ideeën. Dat is de opbrengst van de site www.eindhoven.nl/bezuinigen. De gemeente riep de site in het leven om de stad te vragen naar bezuinigingsideeën.

De vraag was wat de gemeente anders en slimmer kan doen. Van 12 tot 31 oktober kon iedereen suggesties voor bezuinigingen op de site zetten of mailen. Alle ideeën waren welkom, want de opdracht is niet gering: 55 miljoen euro moet er worden bezuinigd. Deelnemers aan het forum wilden vooral veel bezuinigen op de onderwerpen `kunst, cultuur en sport' en `bedrijfsvoering en organisatie'. Daarentegen moest op de terreinen `veiligheid' en `onderwijs' juist meer geld uitgegeven worden.

Tevreden

Het college is erg tevreden over deze opbrengst. Wethouder Financiën Staf Depla: "Ik ben heel tevreden met het aantal bezoekers en reacties, dat landelijk gezien een heel goed resultaat is. Maar belangrijker nog, de stad heeft meegedacht over de enorme bezuinigingsopgave waar we voor staan en dat heeft talrijke ideeën opgeleverd. Daarvoor wil ik alle deelnemers hartelijk bedanken."

De ideeën zijn samengevat in een rapport dat te bekijken is via www.eindhoven.nl/bezuinigen. Het college neemt dit mee in een voorstel dat in december aan de gemeenteraad wordt aangeboden.