Intensieve samenwerking geneesmiddelenonderzoek in Almere

15/11/2010 11:14

EB FlevoResearch

Huisartsenpraktijk Medi-Mere en medisch wetenschappelijk onderzoekscentrum EB FlevoResearch hebben hun samenwerking op het gebied van geneesmiddelenonderzoek geïntensiveerd. Door deze samenwerking ontvangen nu meer patiënten, sneller en gemakkelijker informatie over een voor hen interessant onderzoek. Gezamenlijk leveren zij zo een positieve bijdrage aan het verbeteren van de huidige geneesmiddelen en behandelmethoden en aan het verkrijgen van wetenschappelijk inzicht in allerlei aandoeningen.

Geneesmiddelen onderzoek is zeer belangrijk. Er zijn nog veel ziekten die nu niet of onvoldoende behandeld kunnen worden. Onderzoek naar bestaande en nieuwe geneesmiddelen en behandelmethoden is daarom cruciaal.

EB FlevoResearch is een medisch wetenschappelijk onderzoekscentrum dat, op professionele wijze en in lijn met de strenge eisen van de wet, dergelijk onderzoek uitvoert. Zo worden huidige geneesmiddelen en behandelmethoden verbeterd en wordt er wetenschappelijk inzicht verkregen in allerlei aandoeningen.

De hulp van mensen die vrijwillig meedoen aan geneesmiddelenonderzoek is hierbij onmisbaar. Door de samenwerking tussen Huisartsenpraktijk Medi-Mere en EB FlevoResearch ontvangen nu meer patiënten, sneller en gemakkelijker informatie over een voor hen interessant onderzoek. Deelname geschiedt uiteraard geheel op vrijwillige basis. Het voordeel voor de deelnemer is dat de gezondheid gedurende het onderzoek nauwgezet gevolgd wordt. Voor patiënten met een bepaalde ziekte of aandoening geldt dat zij door mee te werken aan onderzoek kans hebben om (sneller) beter te worden of minder last te krijgen van hun ziekte. Bovendien werkt de patiënt hierdoor mee aan de verbetering van geneesmiddelen en behandelmethoden in de toekomst. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.

Ook opent Huisartsenpraktijk Medi-Mere in november 2010 een researchlocatie in de vestiging van EB Flevo-Research aan de Louis Armstrongweg in Almere Stad: 'Onderzoekscentrum Medi-Mere'.

Meer informatie over de samenwerking tussen Huisartsenpraktijk Medi-Mere en EB FlevoResearch en over lopende en komende onderzoeken vindt u op www.flevoresearch.nl of www.medi-mere.nl. U kunt ook bellen naar EB Flevo-Research op telefoonnummer 036 - 546 83 46.

Einde persbericht





http://www.flevoresearch.com/