Politie Gelderland-Zuid

Pizzakoerier beroofd van geld

Culemborg, 15-11-2010 o Zondagavond omstreeks 19.05 uur werd op de Van der Duyn van Maasdamstraat een pizzakoerier beroofd. De politie is na de melding direct ter plaatse gegaan en een buurtonderzoek ingesteld.

De bezorger had een bestelling afgeleverd in de Van der Duyn van Maasdamstraat. Hij pakte daarna zijn scooter en wilde wegrijden. Op dat moment werd hij ineens van zijn scooter geduwd door een nog onbekende persoon. De pizzakoerier, een 19-jarige jongeman uit Culemborg, en de overvaller vielen beide op de grond. De pizzakoerier kwam onder zijn scooter terecht. De overvaller krabbelde overeind en eiste het geld van de koerier.

Buurtbewoners hoorden tumult in hun straat en hielpen de pizzakoerier overeind. Zij hebben nog gekeken of ze de overvaller zagen, maar deze was verdwenen. Hij is vermoedelijk via de Van der Duyn van Maasdamstraat in de richting van de Hogendorpstraat gelopen.

Het signalement van de dader is als volgt:

* Lichtgetinte jongen

* 15/16 jaar oud

* Zwarte stoffen jas

* Lichte trui

* Lichte spijkerbroek

* Donkere schoenen

Getuigenoproep
Na de melding heeft de politie een SMS-Alert verzonden en een buurtonderzoek ingesteld. Heeft u zondagavond omstreeks 19.00 uur iets gezien op de Van der Duyn van Maasdamstraat. Neem dan contact op met het overvallenteam van Politie Gelderland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(15)

Laatst gewijzigd 15-11-2010 11:25 | © Regio Gelderland-Zuid |