Onnodige waaghalzerij

15/11/2010 12:00

Kamer van Koophandel - Handelsregister

Amsterdam, 15 november

P e r s b e r i c h t

Onnodige waaghalzerij

Vandaag is in Amsterdam Zuidoost een man gesignaleerd, die tegen de gevel van een gebouw op klom. Met een camera probeerde hij gegevens van de bedrijven in het pand te achterhalen en vast te leggen. Dit tafereel zorgde voor de nodige aandacht onder voorbijgangers.

De actie werd georganiseerd door de Kamer van Koophandel om op ludieke wijze duidelijk te maken dat bedrijfsgegevens een stuk makkelijker te achterhalen zijn via het Handelsregister online.

De KvK wil het Handelsregister onder de aandacht brengen, omdat het een openbaar register is dat ondernemers helpt hun eigen bedrijfsvoering te ontwikkelen en/of te verbeteren. Daarmee kunnen zij zeker zaken doen.

Handelsregister

De Kamer van Koophandel heeft de bron van alle gegevens over het bedrijfsleven in het Handelsregister. Hierin zijn meer dan twee miljoen bedrijven, verenigingen en stichtingen geregistreerd. Informatie kan via een uittreksel worden opgevraagd. Het is ook mogelijk om een bedrijfsprofiel op te vragen. Dit geeft inzicht in de historie in het bedrijf, het financieel overzicht en wie er tekenbevoegd is. De informatie is eenvoudig en tegen kostprijs op te vragen.

Campagne

Deze actie is onderdeel van de campagne 'Bedrijfsgegevens eenvoudig achterhalen'.

De KvK zet de volgende middelen in: radio, advertenties, DM en E-dm.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kvk.nl/handelsregister