Senternovem

15-11-2010 |

IEA Nederland Conferentie: zinvol en uniek

Dat vond Tom Kerr (Senior Energy Analyst en Manager van de IEA energy technology roadmaps) van het IEA congres dat plaatsvond op de dag van de duurzaamheid (11 november 2010) in Maarssen en georganiseerd was door NL Energie & Klimaat.

Doel
Doel van de conferentie was om scherp te krijgen hoe de Nederlandse deelname aan het IEA kan leiden tot betere benutting van de kansen voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Zowel in algemene zin, als voor een aantal strategisch relevante thema's.

Resultaat van de workshop is een aantal concrete aanbevelingen aan de betrokken stakeholders: IEA, de Implementing Agreements en de Ministeries EZ, VROM en Buitenlandse zaken.

Doelgroepen
Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid

Dagprogramma

Ochtend:
De ochtendsessie bestond uit een aantal presentaties van 'keynote' sprekers inclusief Tom Kerr van het IEA en Erik ten Elshof, senior beleidsadviseur van EZ en Eric Eijkelberg, plv directeur van de Directie Energie en Duurzaamheid. Er is ook een forum panel discussie met leden uit het bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheid.

Tom Kerr vertelde over de IEA World Energy Outlook die op 10 november 2010 zal verschijnen. Daarnaast besteedde hij ook aandacht aan de IEA Technology Perspectives.

Middag:
De middagsessie ging de diepte in met een uitsplitsing in discussie groepen over de volgende strategische thema's:

1. Energie opslag - maakt energiebesparing en duurzame energie mogelijk
2. Elektriciteit en duurzame energie

3. Intelligente netten ('Smart Grids') - wat doen wij nu aan IEA werk en hoe kan dit bijdragen aan proeftuinen?

4. Hoe draagt IEA werk bij aan de 'bio-based economy'

Afgesloten werd met een plenaire terugkoppeling waar concrete afspraken worden afgestemd in het plan 11/11/11 (11 afspraken voor 11/11/2011).

Presentaties en een verslag van de dag komen spoedig om deze pagina beschikbaar.

Contact

Rebecca van Leeuwen
Agentschap NL
E-mail: Rebecca van Leeuwen
Wijzigingsdatum |

15-11-2010