Portaal

Werk-leerplekken voor 2Switch

Vastgoed Onderhoud Centrale (VOC), dochter van Portaal, en werk-leerbedrijf 2Switch zetten zich in voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf volgend jaar laat VOC onderhoudsklussen uitvoeren door medewerkers van 2Switch. Deze medewerkers volgen een werk-leertraject met als doel in de toekomst een reguliere baan te vinden. Onlangs ondertekenden VOC en 2Switch een overeenkomst.

Werk-leertrajecten
Door de bundeling van activiteiten geven VOC en 2Switch samen invulling aan de wens van Portaal Nijmegen om actief bij te dragen aan reactivering van mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Alle opknapwerkzaamheden binnen de samenwerking worden uitgevoerd door mensen in een werk-leertraject. Zij werken actief aan hun ontwikkeling met als doel meer kans te maken op een reguliere werkplek.

Leegruimen en weer opbouwen
VOC, al jaren het onderhoudsbedrijf van Portaal, zal voor deze samenwerking structureel werkzaamheden beschikbaar stellen aan een werk-leerploeg van 2Switch. Een ploeg van vier medewerkers van 2Switch zal zich naar verwachting fulltime bezighouden met het leegruimen en onderhouden van woningen die aan een opknapbeurt toe zijn.

2Switch is actief in Gelderland en Overijssel, en voerde in sommige wijken in Nijmegen al kleinschalige opknapprojecten uit voor Portaal, zoals in Grootstal en Waterkwartier. 2Switch heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt én met het opknappen en onderhouden van woningen. De overeenkomst is gesloten voor een jaar, met de intentie daarna te komen tot langdurige samenwerking.