Gemeente Haren

Gemeentesecretaris Haren gaat stoppen

Nieuwe uitdaging

15/11/2010

Mr. Eppo van Koldam, gemeentesecretaris van Haren (Gn) heeft het college van burgemeester en wethouders aangegeven te opteren voor een nieuwe uitdaging binnen de gemeentelijke organisatie. Het college heeft positief op dit verzoek gereageerd.

Van Koldam is gemeentesecretaris van Haren sinds 1 september 1996. Vanaf het voorjaar van 1995 geeft hij leiding aan de ambtelijke organisatie. Van Koldam wordt dit jaar 60 en zal - normaal gesproken - doorwerken tot eind 2015. Volgend jaar is hij 15 jaar gemeentesecretaris van Haren. Voor hem aanleiding na te denken over zijn positie in de komende jaren. Hij concludeert, dat hij liever een stap opzij doet dan door te gaan in de huidige functie. Een stap opzij om ruimte te krijgen voor nieuwe uitdagingen, die aansluiten bij zijn capaciteiten. Van Koldam biedt graag gelegenheid aan een ander om leiding te geven aan de gemeentelijke bestuursdienst en de invulling van de ondersteuning van het college van B en W als gemeentesecretaris.

Het college van B en W heeft grote waardering voor de keuze van Van Koldam. Het college vindt het van groot belang dat de gemeentesecretaris zijn kennis en ervaring kan overdragen aan een nieuwe generatie ambtenaren.

Er wordt een procedure gestart om te komen tot een profiel voor een nieuwe gemeentesecretaris/directeur bestuursdienst. Op basis van dit profiel wordt een opvolger gezocht. Tot de aanstelling van een opvolger blijft Van Koldam zijn huidige functie gewoon uitoefenen. De verwachting is dat medio 2011 in de opvolging zal zijn voorzien. Rond dit tijdstip zal dan op passende wijze afscheid van Van Koldam worden genomen. Na zijn terugtreden als gemeentesecretaris/directeur zal Van Koldam binnen de organisatie worden aangesteld als beleids- /projectadviseur en worden belast met bijzondere opdrachten.