Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 november 2010

Fietsster gewond bij aanrijding

Deurningen gem. Dinkelland

Een 78-jarige fietsster uit Weerselo raakte zondag 14 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zondag 14 november omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Deurningerstraat in Deurningen gem. Dinkelland. Een 38-jarige automobiliste uit Tubbergen reed over de Deurningerstraat in Deurningen. Ter hoogte van de Bornsestraat wilde een 78-jarige lopend met haar fiets aan de hand de Deurningerstraat oversteken. De 78-jarige werd te laat opgemerkt door de automobilist. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010102826)

Diverse taxichauffeurs bekeurd

Enschede

De politie heeft tijdens een grote taxicontrole in Enschede in de nacht van zaterdag 13 november op zondag 14 november diverse taxichauffeurs geverbaliseerd. Het doel van deze controle is het bevorderen van de veiligheid van de weggebruikers en de passagiers.

De meeste taxichauffeurs hadden de papieren voor elkaar. Twee taxichauffeurs raakten hun rijbewijzen kwijt omdat zij onder invloed van alcohol reden. Verder werd proces-verbaal opgemaakt voor: Het onrechtmatig gebruik maken van de busbaan, het niet dragen van een autogordel, het negeren van het rode verkeerslicht, het overschrijden van de maximum snelheid, het niet kunnen tonen van een chauffeurspas, het niet hands-free telefoneren en diverse andere overtredingen. (2010102628)




Politie Twente