Eerste Nederlandse platform voor aankoop fysiek goud gelanceerd

15/11/2010 13:38

GoldRepublic

AFM geeft eerste vergunning aan online platform voor fysiek goud

Amsterdam, maandag 15 november - Vanaf vandaag is het mogelijk om online fysiek goud te kopen dat verzekerd wordt opgeslagen in Nederland. GoldRepublic.nl, het eerste Nederlandse online platform voor het kopen en beheren van fysiek goud, heeft hier vergunning voor gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het fysieke goud dat via het platform wordt gekocht en opgeslagen in Nederland, is eigendom van de koper en kan ook weer worden verkocht via het platform.

Veiligheid van fysiek goud gecombineerd met de flexibiliteit van online beheer

Met de vergunning van de AFM is GoldRepublic de eerste Nederlandse partij die het online kopen van fysiek goud in combinatie met opslag en verzekering mogelijk maakt. "Er zijn verschillende manieren om door middel van goud gerelateerde effecten te beleggen in goud, maar geen van deze opties biedt de zekerheid van het bezitten van fysiek goud. Het nadeel is dat fysiek goud in een kluis moet worden bewaard en verzekerd. Bovendien gaat het aan- en verkopen van fysiek goud voor particulieren vaak gepaard met hoge kosten en uitdagingen op het gebied van veiligheid en logistieke handelingen. Wij bieden hiervoor een oplossing door het aangekochte goud meteen te verzekeren en op te slaan in een gecertificeerde, professionele en onafhankelijk beheerde kluis. Vervolgens kan de klant zijn goud online beheren. Hiermee zijn we de eerste in Nederland die klanten een one stop service bieden," aldus medeoprichtster en -eigenaar Marleen Evertsz.

Koop, beheer en verkoop onder één dak

Het doel van GoldRepublic is om het beleggen in fysiek goud zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo kan er al goud worden gekocht vanaf 50 euro en kunnen de goudeigenaren hun online 'goud-account' zelf beheren. Op het online platform worden naast de mogelijkheid om goud te kopen en te verkopen, ook realtime marktprijzen,uitgebreide marktinformatie en analyses gepubliceerd. Tevens wordt op ieder moment van de dag inzichtelijk gemaakt wat de waarde van het goud op dat moment is. Daarbij hebben klanten een terugkoopgarantie, waardoor ze altijd weer van hun goud af kunnen op het moment dat zij dat willen.

Gegarandeerde kwaliteit, professioneel en verzekerd opgeslagen

Ter waarborging van de kwaliteit van goud handelt GoldRepublic alleen in nieuw gegoten goudbaren waarvan de echtheid en kwaliteit is gegarandeerd door de leverancier. Het goud is het persoonlijke eigendom van de klant en wordt veilig en verzekerd opgeslagen in een gecertificeerde, professioneel en onafhankelijk beheerde kluis, gespecialiseerd in de opslag van edelmetalen. Dagelijks kan de klant eenvoudig nagaan of de hoeveelheid goud die hij bezit, zich ook daadwerkelijk in de kluis bevindt. "Door de eeuwen heen is goud een betrouwbare belegging gebleken. De drempel voor veel beleggers om fysiek goud te kopen, zijn de uitdagingen op het gebied van veiligheid en logistiek dat fysiek goud met zich meebrengt. Met ons online platform willen we die drempel verlagen door het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken," zegt Evertsz.

Over GoldRepublic

Gold Republic is het eerste Nederlandse online platform dat fysiek goud verkoopt met vergunning van de AFM, waar particuliere en professionele beleggers, op een eenvoudige, veilige en kostenefficiënte manier in fysiek goud of zilver kunnen beleggen. Het platform is de enige partij die na de aankoop van fysiek goud tevens de opslag, verzekering en eventuele verkoop faciliteert. Het platform maakt het mogelijk om het aangeschafte goud online zelf te beheren door online koop en verkooporders mogelijk te maken met behulp van uitgebreide marktinformatie en realtime inzicht in goudposities. GoldRepublic is gevestigd in het Holland Financial Center te Amsterdam. www.goldrepublic.nl





http://www.goldrepublic.nl