Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 15-11-2010

Tilburger (38) rijbewijs kwijt door alcoholgebruik en gevaarlijk rijgedrag

TILBURG: Gevaarlijk rijgedrag gecombineerd met teveel alcohol is een 38-jarige Tilburger vannacht duur komen te staan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 585 ugl blies. Verder krijgt hij ook een proces-verbaal voor alle verkeersovertredingen die de agenten
geconstateerd hebben tijdens de achtervolging. Zo reed hij veel te hard, negeerde hij het rode licht en reed hij op sommige wegen op de verkeerde weghelft. De dienders raakten de auto uit het oog, maar spoorden de bestuurder op via de eigenaar van de auto.

De agenten zagen vannacht rond 01.10 uur toen zij op het Nassauplein reden in de richting van de Ringbaan West een Alfa Romeo vanuit de Nassaustraat met hoge snelheid zonder voorrang te verlenen het Nassauplein op rijden. De dienders zagen verder dat dezelfde auto j de kruising met de Ringbaan West overstak zonder vaart te verminderen en daarbij het rode verkeerslicht negeerde. Hierop zijn zij achter het voertuig aangereden en hebben het zwaailicht aangezet. Ze zagen dat de auto de Reitse Hoevenstraat in reed. Vervolgens reed de automobilist op de rotonde tegen het verkeer in en kwam r op de Postelse Hoeflaan op de verkeerde rijbaan terecht Daarbij werden snelheden van circa 80 km / uur gehaald. Vanwege de verkeersveiligheid besloten de agenten niet kost wat kost de auto bij te houden. Via de tenaamstelling kwamen zij uit op een adres aan de Puccinistraat. De bewoner vertelde dat hij de auto voor een vriend op zijn naam had gezet. Na telefonisch contact meldde de bestuurder, een 38-jarige Tilburger, zich op dat adres. Hij vertelde dat hij vier flesjes bier had gedronken. Hij had daarom geprobeerd aan de politie te ontkomen.

Woningovervallers maken auto buit

TILBURG: De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval zondagavond op de bewoners van een pand aan de Massenetlaan. Drie overvallers drongen, na te hebben aangebeld, rond 20.00 uur de woning binnen. Ze duwden de mannelijke bewoner tegen zijn borst naar binnen toe. Het zou gaan om drie getinte jongemannen. Ze eisten de autosleutels van de bewoners, een 62-jarige man en zijn 57-jarige vrouw. Vervolgens hebben ze uit de garage de auto, een Mercedes E200 voorzien van het kenteken 10KPJ3 weggenomen. Tijdens de overval werd de mannelijke bewoner door een van de daders in een soort van verwurging gepakt en daarna weer los gelaten. De slachtoffers hebben geen wapens gezien. Vandaag wordt een buurt- en sporenonderzoek gehouden.

Poolse (31) zonder rijbewijs en onder invloed van drugs

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.00 uur op de Goirkekanaaldijk tijdens een controle een 31-jarige Poolse aangehouden omdat zij een auto bestuurde terwijl zij kennelijk onder invloed was van drugs. Bovendien bleek de vrouw geen rijbewijs te hebben. Ze vertelde dat ze met haar partner en twee andere vrienden op een parkeerplaats een jointje had gerookt. Zij besloot de auto te besturen omdat haar vriend teveel jointjes had gerookt. Ze gaf toe dat ze geen rijbewijs had. In haar broekzak had ze ook nog zes XTC-pillen. Een arts heeft van de vrouw bloed afgenomen om vast te stellen in welke mate zij drugs gebruikt had.

Teveel alcohol en verboden wapens

HILVARENBEEK: De politie heeft zondagavond op de Gelderstraat een 41-jarige Pool betrapt op het rijden onder invloed en verboden wapenbezit. De automobilist blies 365 ugl, hij kreeg een rijverbod van drie uren. In de auto van de Pool vond de politie een busje pepperspray en een zwaard. Hij vertelde daarover dat in Polen veel honden los lopen om zich daartegen de beschermen had hij de spray gekocht, het zwaard was door zijn broer gemaakt en wordt door hem gebruikt als kapmes. Hij wist niet dat in Nederland het bezit va dergelijke wapens strafbaar is. Hij krijgt zowel een proces-verbaal voor het rijden onder invloed als voor de Wet Wapens en Munitie.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 15-11-2010 13:32 | © Regio Midden en West Brabant |