Siemens

Persbericht

Den Haag, maandag 15 november 2010

Motorstarters met Profienergy interface besparen energie tijdens productie

Siemens heeft haar Profienergy compatibele producten aangevuld met de motorstarter Sirius M200D. Daartoe is dit apparaat uitgebreid met Profienergy functies, waardoor men energie bespaart tijdens productiepauzes.

Het producent- en apparaatonafhankelijke Profienergy profiel is gestandaardiseerd overeenkomstig de eisen van de Profibus gebruikersorganisatie (PNO). Met dit profiel is het mogelijk om via Profinet communicatie individuele machines of zelfs complete productiedelen vanuit een centraal besturingssysteem zonder externe hardware stil te leggen. In productiepauzes worden verbruikers gecoördineerd en via centrale aansturing uitgeschakeld, terwijl andere automatiseringscomponenten in bedrijf kunnen blijven, bijvoorbeeld vanwege veiligheidsrelevante taken. Na afloop van de pauze worden de verbruikers weer gecoördineerd ingeschakeld.

De robuuste en compacte motorstarters van het type M200D zijn leverbaar als direct- of omkeerstarters, met zowel mechanische als elektronische schakeling tot 5,5 kW, optioneel met rembesturing of locale handbediening. Toepassingen variëren van lakstraten in de automobielindustrie tot en met transportsystemen op luchthavens. De apparaten beschikken over tal van functies voor de beveiliging van de motor en voor diagnose en bewaking van het proces.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Maarten Zeelenberg Telefoon: +31 (0)70 333 2052
E-mail: maarten.zeelenberg@siemens.com
Internet: http://www.siemens.nl/industry/

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com