Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Bouwplannen De Basis: Koppeling waarborgen tussen woningen en zorg
Op 18 maart 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders bouwvergunning verleend voor de bouw van achttien zorgwoningen op zorgcentrum De Basis in Doorn.

Er waren geen belemmeringen om de vergunning te verlenen omdat het bouwplan past binnen het bestemmingsplan. De woningen worden onderdeel van het zorgcentrum De Basis op het BNMO-terrein en dienen ter vervanging van de huidige zorgwoningen.

Tegen de verleende bouwvergunning is bezwaar aangetekend door omwonenden en andere belang-hebbenden. Een belangrijk onderwerp dat in de bezwaren naar voren komt, is het toekomstig gebruik van de zorgwoningen. De bezwaarmakers zijn van mening dat de koppeling tussen woningen en zorg binnen de bouwvergunning onvoldoende is gewaarborgd.

Het college vindt dat deze koppeling wel goed is gewaarborgd en onderstreept het belang van nieuwe adequate huisvesting voor de zorgbehoeftige bewoners van De Basis. Om dit te garanderen is de voorwaarde opgenomen dat in de verkoopakte een kettingbeding komt met als doel de koppeling tussen de woningen en de zorg te borgen.

Ook wordt er een overeenkomst gesloten met de betrokken partijen: De Basis (eigenaar), Heuvelrug Wonen (vergunninghouder) en de gemeente Utrechtse Heuvelrug waarin de blijvende koppeling tussen de te bouwen woningen en de zorg nogmaals wordt benadrukt.