Waterschap Aa en Maas
Kinderwebsite www.droppiewater.nl vernieuwd

DroppieWater Www.droppiewater.nl is dé kinderwebsite van de Nederlandse waterschappen. Begin november is een vernieuwde versie online gegaan, die nog beter aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

De website is verdeeld in drie verschillende homepages voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw van het basisonderwijs. Er zijn nieuwe kleurplaten voor de kleuters, de tekeningen zijn nog interactiever geworden. Voor de midden- en bovenbouw is alles nóg duidelijker te vinden. Bovendien heeft de homepage van de bovenbouw een heel nieuwe uitstraling gekregen. Leerlingen uit de bovenbouw hebben hieraan zelf meegewerkt.

Veel kinderen in Nederland kennen Droppie al jaren als vertegenwoordiger van de waterschappen. Ze komen Droppie tegen in van stripboekjes, spelletjes en lesmateriaal over water. Sinds 2006 heeft deze Bekende Nederlander ook een eigen website. De website van Droppie is speels en leerzaam. Kinderen komen op een grappige manier van alles te weten over water en waterschappen: droge voeten, sterke dijken en voldoende schoon water. Het leuke is dat ieder waterschap zijn eigen regionale informatie, problematiek en nieuwtjes kan toevoegen aan de website. Kinderen kunnen dus op zoek naar het waternieuws in hun buurt. Natuurlijk zijn er ook een spel, een quiz, kleurplaten en liedjes te vinden. Bovendien kunnen kinderen vragen stellen aan Droppie zelf.

Speciaal voor scholen

De site wordt gebruikt door kinderen thuis, maar ook veel op scholen. Droppiewater.nl is een uitstekend middel om lessen over water te ondersteunen en extra aantrekkelijk te maken. Nu de verbeteringen voor kinderen zijn doorgevoerd, wordt in 2011 in samenwerking met docenten gekeken hoe het gebruik op school verder kan worden geoptimaliseerd.