Rijksoverheid


Video: `Nederlandse en Engelse bedrijven gezamenlijk op handelsmissie'

Nieuwsbericht | 15-11-2010

Nederland en het Verenigd Koninkrijk gaan intensiever samenwerken op het gebied van buitenlandse handel, duurzaamheid en innovatie. Persconferentie Verhagen - Clegg

* Download deze video

+ Video voor Windows Media Player Video, 01-01-2009, wmv, 03:26 min.

+ Video voor Apple Quicktime Player Video, 01-01-2009, mp4, 03:26 min.

+ Video voor Apple Quicktime Player Video, 01-01-2009, mp4, 03:26 min.

+ Audiospoor Audio | 01-01-2009 | mp3
+ Ondertitelingsbestand Caption | 01-01-2009 | srt
Zie het origineel

Dat hebben minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) en de Engelse vice-premier Clegg maandag 15 november 2010 afgesproken.

`Door onze open markten hebben het Verenigd Koninkrijk en Nederland elkaar op handelsgebied veel te bieden,' zei Verhagen na een bijeenkomst in Den Haag.

Gezamenlijke handelsmissies

Verhagen en Clegg gaan kijken of het mogelijk is om Nederlandse en Britse bedrijven in het buitenland samen te laten optrekken bij het binnenhalen van orders. Daarnaast wordt gekeken of gezamenlijke handelsmissies georganiseerd kunnen worden. Om dit te realiseren wordt een UK-Dutch strategic business dialogue opgericht. Die richt zich ook op samenwerking op het gebied van duurzaamheid , innovatie en bijvoorbeeld het stimuleren van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Global Entrepeneurship Week

Minister Clegg bezoekt maandag naast vice-premier Verhagen ook premier Rutte. Maandagmorgen had hij een ontmoeting met Nederlandse zakenmensen. Aan het einde van de middag opent Clegg de Global Entrepeneurship Week. Dit evenement levert een belangrijke bijdrage aan het stimuleren van jong en innovatief ondernemerschap. Het wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Afzender


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Zie ook


* www.twitter.com/eleninieuws | Volg het nieuws van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie via twitter

* Informatie voor de pers


* Internationaal ondernemen | Onderwerp | EZ, EL&I

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051