Politie Rotterdam Rijnmond



POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN NA POGING ZWARE MISHANDELING

Datum publicatie: 15-11-2010 14:02

Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben vrijdagmiddag, rond half vijf, twee mannen aangehouden. Een van hen had kort daarvoor geprobeerd een politieman ernstig te verwonden op zijn vlucht.

De politieman liep die middag in burger op de Schietbaanlaan en zag een man uit een auto stappen die nogal zenuwachtig om zich heen keek. Het was de politieman bekend dat ter hoogte van waar de man uitstapte al eerder een hennepkwekerij was aangetroffen.

Een kleine 30 minuten later kwam de man, een 34-jarige Zwijndrechter, naar buiten en hij droeg een grote tas bij zich. Hij zette die in de auto en stapte in. Toen de politieman zich bij hem bekendmaakte en zich legitimeerde gaf de man vol gas en reed weg. De agent kon zich ternauwernood in veiligheid brengen door weg te springen.

Aan het einde van de Schietbaanlaan, ter hoogte van de 's Gravendijkwal, reed de verdachte zich vast bij een geparkeerd staande vrachtauto die de weg blokkeerde. Hij rende er vandoor. Twee andere agenten zetten te voet de achtervolging in en konden hem aanhouden op de Mathenesserlaan. De tas, waarmee de man de woning had verlaten bleek 4 kilo hennep te bevatten.

Bij een onderzoek in bovenvermelde woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 68-jarige man is aangehouden