Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 15 november

Alkmaar, 15-11-2010 o 14.15 uur

Pizzakoerier met geweld overvallen

Zwaag, zondag 14 november

Een 17-jarige pizzakoerier is zondagavond rond 21.00 uur door twee mannen overvallen op de Hoefijzer. De jongen moest een bestelling afleveren bij een adres hier. Bij aankomst werd hij door twee mannen belaagd en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Hij kreeg diverse klappen en viel hierdoor op de grond. Hij werd toen weer geslagen en in zijn gezicht getrapt. Hij moest zijn geld afgeven. Hierna gingen zijn twee belagers ervandoor. De koerier liep aangezichtsletsel op en brak door de mishandeling een stuk van zijn tand.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Hoefijzer zondagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanhouding voor diefstal fiets

Alkmaar, zondag 14 november

Een 15-jarige jongen uit Alkmaar is zondagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op de Laan van Darmstadt. Agenten zagen de jongen lopen met een fiets. Doordat de fiets op slot was, hield hij de bagagedrager omhoog. De agenten spraken hem aan. Hij gaf aan dat hij zijn fietssleutel was verloren en geen reservesleutel had. Toen de agenten hem vroegen aan te tonen dat het zijn fiets was, bekende hij dat hij het rijwiel gestolen had bij het NS -station. De jongen werd aangehouden.

Koperdiefstal

Medemblik, maandag 15 november

Een 27-jarige man uit Medemblik is maandagochtend rond 02.05 uur aangehouden op de Overtoom. Agenten zagen de auto van de man de Westerdijk op rijden. Het voertuig had een defecte koplamp. De agenten wilden hem hierop aanspreken en gaven hem op de Overtoom een stopteken. Op de achterbank van het voertuig bleken diverse gereedschappen te liggen. Ook staken er diverse kabels onder een kleed vandaan. Dit bleken stroomkabels met koper te zijn. De man gaf aan dat hij de kabels langs de weg gevonden had. De kleding van de man zat onder het zand en de modder, evenals het gereedschap en de kabels die in de auto lagen. De man werd aangehouden op verdenking van diefstal. De auto en de spullen werden in beslag genomen.

Auto rijdt door na aanrijding met fietsster: politie zoekt getuigen

Noord-Scharwoude, zondag 14 november

Een 15-jarige fietsster uit Noord-Scharwoude werd zondagavond rond 19.30 uur aangereden op de Dorpsstraat. Het meisje fietste met vriendinnen en haar broertje op deze straat, toen er uit tegenovergestelde richting een auto aan kwam. De fietsster kon de auto niet ontwijken en belandde op de motorkap van het voertuig. De auto ging er met hoge snelheid vandoor. Het meisje had een hoofdwond en last van haar benen. Zij moest in ieder geval een nacht in het ziekenhuis blijven.

Bent u getuige geweest van het ongeval of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Digitale nieuwsbrief vernieuwd

Alkmaar, maandag 15 november 2010.

Goed contact met inwoners is voor politie Noord-Holland Noord belangrijk voor de inzet op veiligheid in onze regio. Elke zes weken berichtten wij daarover in de digitale nieuwsbrief. Om dat contact verder aan te halen, verschijnt de nieuwsbrief voortaan elke maand.

Goed contact met inwoners houdt meer in dan burgers informeren over politiewerk. De actieve inbreng van burgers bij veiligheid in de wijk is minstens zo belangrijk. Met meldingen uit de wijk kan de politie overlast of criminaliteit namelijk gerichter aanpakken. Daarnaast helpen die reacties om de politie-inzet te verbeteren.

De nieuwe versie van de online nieuwsbrief biedt daar meer ruimte voor. Naast oproepen voor tips omtrent actuele zaken, laten we burgers, bedrijven en maatschappelijke partners (gemeente, GGD, etc.) aan het woord over onze gezamenlijke inzet op veiligheid. Verder bevat elke editie achtergronden en nieuws rond belangrijke themas als hennep, jeugd, fietsendiefstal, mensenhandel, huiselijk en uitgaansgeweld, en verkeer.

Naast veranderingen op inhoud heeft de nieuwsbrief ook een nieuw jasje gekregen, conform de (nieuwe) politiehuisstijl. Benieuwd geworden? Lees de nieuwste editie en meld u aan.

Eigenaren vernielde fietsen gezocht

Heerhugowaard, maandag 15 november

Zaterdagavond werden even voor middernacht twee 16-jarige jongens uit Heerhugowaard aangehouden op de Roze Flamingo. Zij werden betrapt toen zij voor een supermarkt fietsen aan het stukken trappen waren. Deze fietsen stonden in een fietsenrek. In ieder geval is een paarse Gazelle fiets omgetrapt, die met een beugelslot aan een rek was vastgemaakt. Het voorwiel van deze fiets liep zware schade op.

De politie wil graag in contact komen met de eigenaren van de vernielde fietsen. Wanneer zij aangifte doen kan de schade eventueel op de verdachten worden verhaald. U kunt contact opnemen met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844 (lokaal tarief).