Gemeente Achtkarspelen


Intocht Sinterklaas in Surhuisterveen

Zaterdag 13 november heeft Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek gebracht aan Surhuisterveen. Het was een zeer drukbezochte en geslaagde intocht, hoewel de middag toch zeer spannend begon.

Veel kinderen stonden de Sint en zijn Pieten op te wachten bij de Feanster haven. Ook burgemeester Tjeerd van der Zwan was aanwezig om de Sint welkom te heten in Surhuisterveen. De Feanster haven heeft recentelijk een aantal aanpassingen ondergaan zodat deze nu toegankelijk is voor pleziervaartuigen en natuurlijk voor de Pakjesboot van de Sint. Zo is er onder andere een sluis in de haven geplaatst. Voormalig wethouder Sjon Stellinga is benoemd tot sluiswachter en met een druk op de knop van zijn afstandsbediening kan hij de sluis openen en sluiten wanneer er boten de haven in en uit willen varen. De sluiswachter neemt zijn werk erg serieus en verzekert de burgemeester er dan ook van, dat iedereen op hem kan rekenen!

Toen de Pakjesboot echter op de sluis afstevende, bleek dat de sluiswachter in slaap was gevallen. Door luid getoeter werd hij gelukkig op tijd wakker, maar hij schrok zo erg dat hij zijn afstandsbediening in het water gooide! Sinterklaas liet het toegestroomde publiek weten dat de Pakjesboot niet meer op tijd kon remmen en vervolgens voer de boot dwars door de sluis heen!

Alhoewel de sluis compleet vernield was, was er gelukkig niemand gewond geraakt. Sinterklaas en zijn Pieten konden dus ongedeerd aan wal stappen en na de ontvangst in de haven brachten de Sint en zijn Pieten ook nog een bezoek aan het centrum van Surhuisterveen, waar alle kinderen een cadeautje van de Sint kregen.

Foto: Edo Werkman Foto: Edo Werkman