Scania


maandag 15 november 2010 15:22

Imposante Scania LZV voor van Rijen Transport B.V.

Breda, 15 november 2010 - Van Rijen Transport B.V. uit Oosteind heeft afgelopen week een nieuwe Scania R-serie in gebruik genomen.

De imposante 25,25 meter lange Scania R-serie LZV van Van Rijen in de huisstijl van opdrachtgever Coca Cola.
Vergroot foto

Dat deze zal worden ingezet voor het transport van opdrachtgever Coca Cola is niet te missen. Zeker gezien het feit dat het voertuig gaat rijden als LZV (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie). Met een totale lengte van 25,25 meter is het een opvallende verschijning op de Nederlandse snelwegen. De Scania vestiging in Oosterhout heeft het nieuwe voertuig afgeleverd.
Het betreft een nieuwe Scania R-serie, Truck of the Year 2010, met de 480 pk / 2500 Nm sterke Euro 5 XPI motor. Dankzij de Scania XPI motor hoeft Van Rijen geen AdBlue toe te voegen om aan de Euro 5 norm te voldoen. De drie-assige R480 LB 6x2*4 MNB is voorzien van de riante Scania Topline cabine, compleet met het nieuwe in- en exterieur en is geheel in de kleuren van de opdrachtgever.
Voor Van Rijen - de huistransporteur van Coca Cola - is het de tweede LZV in korte tijd. Een zeer bewuste toekomstvisie in samenspraak met Coca Cola. Van Rijen vervoert frisdrank van de fabriek naar diverse distributiecentra. Er passen tussen de 38 en 40 pallets in de LZV, afhankelijk van de zwaarte van de belading, met een wettelijk maximum van 60 ton. Dankzij de extra lengte is het volume per rit hoger en de CO2 uitstoot per rit lager. De opbouw is verzorgd door Hertoghs Carrosserieën in Roosendaal. Groot voordeel is dat de combinatie niet afgekoppeld hoeft te worden bij het lossen wat gunstig is voor de snelheid en benodigde manoeuvreringsruimte. Voor Scania Oosterhout is het de eerste LZV die wordt afgeleverd.
New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken. xpi logo

Scania XPI voor prestaties en rendement

Scania XPI: gemak van Euro 5 zonder de nadelen van AdBlue