Gemeente Leudal


Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Rosa-Linde Jong uit Ell

Op zondag 14 november werd aan mevrouw R. Jong een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden haar opgespeld door locoburgemeester Joerie Minses.

Foto KO Rosa Linde Jong Verkleind 14-11-2010 DSC_7273 Verdiensten Mevrouw Rosa-Linde Jong ( 38 jaar ) heeft naast haar parttime baan als gespecialiseerd thuisbegeleider samen met haar moeder de dagelijkse leiding binnen Stichting "Op Herme". De zorgboerderij "Op Herme" in Ell, biedt opvang aan 10 tot 12 kinderen die door omstandigheden een thuis nodig hebben. Daarnaast biedt "Op Herme" onderdak en verzorging aan circa 20, veelal oude paarden, pony's en andere dieren.

Meer dan 20 jaar is Rosa-Linde als opvoedkundig ondersteuner betrokken bij de Stichting. Zij is medeverantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van de pleegkinderen en verantwoordelijk voor het uitvoeren van vele uren huishoudelijke schoonmaak- en tuinwerkzaamheden. Ook vangt ze binnen "Op Herme" jongeren op die taakstraffen moeten uitvoeren en / of kampen met verslavingsproblemen. Haar steun en inzet voor pleegkinderen, de hulpbehoevende medemens en dier is een voorbeeld voor velen en tot ver buiten Leudal bekend.

De uitreiking vond plaats tijdens het 75-ste koffieconcert georganiseerd door Stichting "Op Herme".

Mevrouw Rosa-Linde Jong werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.