Gemeente Nieuwegein

vrijdag, 12 november 2010

Automobilisten die via de Zuidstedeweg van en naar de binnenstad van Nieuwegein rijden, kunnen vanaf maandag 15 november enige vertraging oplopen. De ANWB plaatst tussen maandag 15 november en vrijdag 26 november in opdracht van de gemeente de nieuwe ANWB-borden boven de Zuidstedeweg. De werkzaamheden worden buiten de ochtend- en avondspits uitgevoerd namelijk tussen 09.30 en 15.30 uur.

Wat gebeurt er?

Vanaf het kruispunt AC Verhoefweg/Zuidstedeweg worden tot aan de loopbrug over de Zuidstedeweg de staanders geplaatst. Eerst wordt de rijbaan de stad in versmald van vier naar twee rijstroken. Vanaf woensdag 17 november worden op het hetzelfde weggedeelte de staanders geplaatst maar dan aan de rijbaan richting stad uit. Ook daar wordt de rijbaan versmald van vier naar twee stroken. Dit kan enige vertraging veroorzaken voor het verkeer. Op enig moment wordt met groot materieel de boog op de staanders geplaatst. Dat betekent dat het verkeer telkens in één rijrichting circa 15 minuten stilstaat.

Vanaf maandag 22 november worden ANWB-borden geplaatst boven het weggedeelte vanaf de loopbrug over de Zuidstedeweg naar de brug over de Doorslag. Eerst in de richting de stad in, daarna in de richting de stad uit. Ook op deze plek wordt de rijbaan tijdelijk versmald en op een moment afgezet wanneer de boog op de staander wordt geplaatst. Het verkeer wordt daarvoor circa 15 minuten stopgezet.

Parkeerverwijssysteem

De gemeente heeft er speciaal voor gekozen om het parkeerverwijssysteem te integreren met de ANWB-bebordering. Dan ziet de automobilst in één oogopslag meteen waar voldoende parkeerplaatsen zijn in de parkeergarages. Het parkeerverwijssysteem voor de binnenstad is volgend jaar actief.