Dienstenbond CNV

Nieuws

15 november 2010

Tweede Kamer hoort vakbonden over problemen beveiligingssector

Onlangs waren de vakbonden te gast in de Tweede Kamer, en wel bij de Vaste Commissie Sociale zaken en Werkgelegenheid. Namens CNV Dienstenbond waren Arie Kasper en Arjan Ang aanwezig. Tijdens onze zomeractie in Den Haag trokken de actievoerende beveiligers al de nodige aandacht van leden van de Tweede Kamer en een kort gesprek toén leverde een uitnodiging op om het verhaal in de 2e Kamer te vertellen. Behalve de vakbondsbestuurders waren ook 5 kaderleden aanwezig en ook zij werden door de voorzitter van de commissie in de gelegenheid gesteld `hun' verhaal te doen.

De vakbondbestuurders werd ruim de gelegenheid gegeven om te vertellen over de grote problemen welke (kunnen) ontstaan bij de wisseling van objecten, de dreiging van baanverlies en het behoud van dezelfde arbeidsvoorwaarden. De aanwezige commissieleden van Groen Links, PvdA, VVD, PVV en SP waren zeer geïnteresseerd, vooral toen we exacte voorbeelden konden aandragen, zoals de IND in Ter Apel, de gunning van de Belastingdienst maar ook de tenderprocedures op Schiphol, waar in het voorjaar van 2011 weer één gaat spelen. Met name de vaak bedenkelijke rol van de overheid als grootste opdrachtgever in de particuliere beveiliging kreeg alle aandacht en de aanvulling van enkele kaderleden over de werkelijkheid van de beveiligingspraktijk, hebben er zeker aan bijgedragen dat we opnieuw zijn uitgenodigd!

De leden van de commissie willen ons in een groter verband graag nog eens spreken. Zij willen daar nu ook mensen bij hebben van verschillende Ministeries, waaronder het nieuwe Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
De voorzitter van de commissie, mevr. Van Gent (Groen Links) wees in dat verband ook op de grote problemen in de arbeidsmarkt, waaronder die van TNT en de Rijksambtenaren.

Wij zijn dus opnieuw uitgenodigd en omdat we hebben gemerkt dat de verhalen `uit de praktijk' er toe doen, willen we nog meer van u horen! Laat het ons weten als u een voorbeeld hebt van (persoonlijke) benadeling door objectwisseling.
Meer informatie en fotos'van het bezoek aan de 2e Kamer vindt u op de actiesite beveiligersinactie.nl
Ook over het volgende bezoek aan de Tweede Kamer zullen we u van alle informatie voorzien!

Arie Kasper
Arjan Ang