Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Vijf finalisten voor kinjerkultuurpries 2010
Bekendmaking winnaar kinjerkultuurpries tijdens jeugdrechtendag 27 november

Zaterdagmiddag 27 november tussen 13.00 en 14.30 uur is het zo ver. De vijf finalisten 2010, overgebleven uit 18 inzendingen voor de kinjerkultuurpries, strijden om de titel in Horst aan de Maas tijdens de jeugdrechtendag. Wie zal cultuurgedeputeerde Odile Wolfs uitroepen tot winnaar van de kinjerkultuurpries 2010 en wie krijgt de titel van een gedeelde 2e plaats en een gedeelde 3e plaats?

De vijf finalisten zijn:

* Het project In Landgraaf staat een huis uit Ubach over Worms. Een educatief erfgoedproject over het wonen in Landgraaf door de tijd heen; vroeger, nu en straks.

* Het project Oogstdankfeesten uit Berg aan de Maas. Een jaarlijkse culturele stoet, praalwagens en straattheater. Het spel en beweging van de kinderen geven de feesten een dynamisch karakter.

* Het project Sjaan de Haan uit Peel en Maas. Sjaan is een kunststof haan die scholieren beschilderen nadat ze onderzoek hebben gedaan naar de cultuur van Peel en Maas.
* Het project 100 jaar scouting van Scouting St. Gerlach uit Maastricht.
Op het zomerkamp hebben de welpen een westernfilm gemaakt. De kinderen hebben het acteerwerk gedaan en de stafleden gefilmd en gemonteerd.

* Het project 100 jaar scouting Scouting Regio Maasven uit Well. Zij organiseerden voor alle groepen in Noord-Limburg een regioweekend ter viering van het 100 jarig jubileum van de Scouting in Nederland.

De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk plus een geldbedrag van
1.000,00. De tweede prijs bestaat uit een geldbedrag van 700,00. De derde prijs bestaat uit een geldbedrag van 500,00.

Iedereen is zaterdagmiddag om 13.00 uur van harte welkom om de uitreiking van de kinjerkultuurpries tijdens de jeugdrechtendag bij te wonen: Cultureel Centrum t Gasthoês, Gasthuisstraat 25 in Horst aan de Maas.

De KinjerKultuurPries is een onderdeel van het door de Provincie Limburg gesubsidieerde kinderprogramma de KinjerKraom dat op zaterdagochtend & zondagochtend van 7.30 uur tot 9.00 uur en woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur op L1 TV wordt uitgezonden.

Meer informatie over Kinjerkraom en de Kinjerkultuurpries, vind je op www.kinjerkraom.nl. Meer informatie over het programma tijdens de Jeugdrechtendag vind je op www.limburg.nl onder evenementen.

15-11-2010 14:38