Politie Rotterdam Rijnmond



VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN CHARLOIS

Datum publicatie: 15-11-2010 14:32

Afgelopen zaterdagnacht heeft de politie een actie gehouden naar aanleiding van een stijging van auto-inbraken in de afgelopen weken in Charlois. Hierbij zijn vijf verdachten aangehouden.

In de afgelopen weken werd er geconstateerd dat er een stijging van het aantal auto-inbraken in Charlois plaatsvond. De politie heeft veel aandacht voor dit probleem en voert diverse (preventieve) acties uit. Daarbij surveilleert de politie in burger en houdt extra toezicht en surveillances op verschillende tijden en locaties in Charlois.

Aan het begin van de actie werden er twee verdachten aangehouden. Zij hadden kort daarvoor een man en een vrouw, die in een auto zaten aan de Zuidhoek, geprobeerd te beroven van hun spullen. Een van de verdachten dreigde hierbij met een mes. De man is toen snel weggereden en daders zijn gevlucht. Bezoekers van een nabijgelegen horecagelegenheid achtervolgden de verdachten. In de tussentijd werd de politie gebeld en kon er een duidelijk signalement worden doorgegeven. Naar aanleiding van het signalement zijn de twee verdachten aangehouden in de Jaersveltstraat.

Later die nacht kreeg de politie een melding binnen over een poging van auto-inbraak op de Charloisse Hoofd. De politie ging op de melding af en kon al snel op de Wolphaertsbocht een verdachte aanhouden die voldeed aan het signalement. Hij bleek een bekende te zijn bij de politie en is vermoedelijk verantwoordelijk voor een groot deel van de auto-inbraken in dit gebied.

Tot slot sprak de politie diezelfde avond twee mannen aan op de Flakkeesestraat. Een van de mannen gedroeg zich vreemd en hield stevig zijn handen in zijn jaszak. Omdat hij zich niet kon legitimeren heeft de politie de man gefouilleerd. Hieruit bleek dat hij een vleeshaak, een zijkniptang en auto-emblemen van het merk Mercedes bij zich had. De mannen hadden vermoedelijk met het gereedschap de emblemen weggenomen. Beide mannen zijn aangehouden in verband met diefstal van auto-emblemen.

De politie in Oud Charlois/Carnisse blijft de komende tijd de focus houden op auto-inbraken en andere delicten in de wijk.