Gemeente Andijk


Koninklijke onderscheiding voor Lou Gorter

15-11-2010
Vrijdagavond 12 november ontving de heer L.Gorter uit Andijk de versierselen die horen bij een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hare Majesteit koningin Beatrix heeft de heer L.Gorter daarmee willen bedanken voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de openbare veiligheid in Andijk en in de regio. Zijn inzet en enthousiasme heeft velen geïnspireerd en gestimuleerd.

Tijdens het jaarlijkse feest van de vrijwillige Politie Noord Holland Noord, in kasteel Radbout in Medemblik, nam de heer Gorter na bijna 30 jaar afscheid als vrijwillig politieagent. In 1981 start hij zijn carrière als reservist bij de Rijkspolitie Alkmaar. Daarna is hij wekelijks minstens 6,5 uur actief in dienst. Controles, avond- en nachtdiensten, ondersteuning bij evenementen en deelname aan het Horeca Interventie Team. De heer Gorter verricht zijn werkzaamheden voor de politie altijd met veel plezier en zonder enige wanklank. Naast zijn gezin, werk en sociale leven moet dat een zware belasting zijn geweest. Voor de heer Gorter gaf zijn werk echter vooral veel voldoening. Hij deed zijn taak bijna als vanzelf waardoor dit spannende werk, voor hem ontspannend werkte.

De korpsleiding van de Politie Noord Holland Noord heeft de heer Gorter vrijdagavond bedankt voor al zijn inzet en hem bloemen overhandigd. Daarna wordt de heer Gorter, zoals het hoort bij Koninklijke Onderscheidingen, overvallen door zijn familie en de burgemeester van Andijk. Zichtbaar verrast en onder applaus van de korpsleiding en zijn collega's in de ridderzaal van het kasteel, wordt de heer Gorter gefeliciteerd met zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |