Gemeente Alkmaar


Willem Blaeu feestelijk heropend

Alkmaar, 15 november 2010

Rian van Dam, wethouder Onderwijs, opende vrijdag 12 november de vernieuwde OSG Willem Blaeu met de spreuk "Zoek, vind, ontdek en verbeter door te oefenen". Deze spreuk, van John Blaeu, de zoon van Willem Blaeu, staat voor de ontdekkingstocht van de leerlingen op de school.

Rian van Dam werd tijdens de onthulling van de spreuk bijgestaan door leerlingen van het Willem Blaeu. De leerlingen waren verkleed als Willem Blaeu en zijn tijdgenoten.

LOOT-school

Het Willem Blaeu heeft inmiddels een duidelijke plaats verworven als LOOT-school (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport). Het is dan ook van groot belang dat de leerlingen de beschikking hebben over goede sportvoorzieningen en goed ingerichte studie-, praktijk- en toetsruimtes.

Tweetalig onderwijs

Vanaf 2002 biedt het Willem Blaeu tweetalig onderwijs (TTO) aan met als doel de leerling extra bagage mee te geven. Veel studierichtingen op hogescholen en universiteiten geven de colleges al in het Engels en zijn de studieboeken zelfs niet meer in het Nederlands te verkrijgen. In het vernieuwde schoolgebouw heeft het TTO dan ook terecht een prominente plek gekregen.

Akmaar Kennisstad

Rian van Dam gaf tijdens de opening het belang aan van goede huisvesting, goede spreiding van scholen in Alkmaar én goede kwaliteit van onderwijs. Dit wil Alkmaar doen in samenwerking met Medisch Centrum Alkmaar (MCA), Hogeschool INHolland, Stichting Woonwaard, Kamer van Koophandel, de stichting Holland Health en ondernemers. Akmaar Kennisstad kent een aantal aandachtsgebieden, te weten: energie, water en duurzaamheid (Paviljoen 2030), zorgmedisch, gebiedsontwikkeling Overstad en Alkmaar Sportstad.

Willem Blaeu

Willem Blaeu