Provincie Flevoland


Jonge Almeerders en Urkers winnen verhalenwedstrijd

Publicatiedatum: 15 november 2010

Jill Vink van basisschool Ichthus uit Almere heeft de eerste prijs gewonnen van de verhalenwedstrijd in de Week van de Jeugdzorg. De tweede prijs ging naar Jip Schoenaker. Anneke Zwaan van de Frits Bodeschool uit Urk werd derde. Gedeputeerde Marc Witteman heeft de prijzen vandaag uitgereikt in het provinciehuis. De winnaars kregen een kadobon.

Verschillende leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in Flevoland deden mee aan de verhalenwedstrijd in het kader van de Week van de Jeugdzorg. Zij konden het verhaal afschrijven met als titel `Druk hoofd'.

Marc Witteman citeert de jury: "Met veel inlevingsvermogen en humor schrijft Jill het verhaal af over de tweeling Sanne en Joppe, die ADHD hebben. Een goed verhaal herken je doordat het iets met je doet. Aan het eind van het verhaal van Jill verschijnt er een glimlach op je gezicht. Hét teken van een goed verhaal. Jip had een originele manier van schrijven bedacht. Zij schreef het verhaal in de vorm van e-mail-berichten. Anneke had een goed lezend verhaal met een mooi einde. Zo is de Week van de Jeugdzorg feestelijk gestart."

Luister!

Het landelijke thema van de Week van de Jeugdzorg is `Luister!'. In Flevoland krijgt het thema invulling door de organisatie van een verhalenwedstrijd, Jongerendebat, voorlichting op scholen voor voortgezet onderwijs en een stage bij instellingen binnen de jeugdzorg. In de Week van de Jeugdzorg van 12 november 2010 tot en met 19 november kunnen bestuurders, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van de jeugdzorg.