Politie Hollands Midden

Leiden -Mannen aangehouden op verdenking van mishandeling

Leiden, 15-11-2010 o Politie Hollands Midden heeft twee mannen aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij die op zaterdag 13 november rond 17.45 uur plaatsvond in een restaurant aan de Beestenmarkt. Vier personen deden aangifte van mishandeling. Een 19-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn werd diezelfde dag aangehouden. Een 19-jarige Leiderdorper werd op maandag 15 november aangehouden.

Volgens getuigen en de aangevers kwamen de twee mannen onder invloed van alcohol het restaurant binnen en zochten ruzie met een stel dat in het restaurant aan het eten was. De Alphenaar kwam dreigend aan hun tafel staan en vroeg of er iets was. Vervolgens sloeg hij de man in zijn gezicht. Een medewerkster zag dat de mannen zich vervelend gedroegen en verzocht hen de zaak uit te gaan. In eerste instantie liepen zij weg, maar vervolgens kwamen zij terug. De Alphenaar pakte een stoel en haalde uit naar de man aan tafel. Terwijl hij met de stoel zwaaide, raakte hij de rug van een 6-jarig jongetje dat ook in het restaurant was. Twee mannen pakten de Alphenaar vast. De 19-jarige Leiderdorper probeerde de man met wie de twee eerder ruzie hadden alsnog te slaan en raakte hierbij de medewerkster. Hij rende vervolgens weg.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De 19-jarige Alphenaar werd aangehouden en ingesloten. De Leiderdorper werd maandag aangehouden toen hij zich meldde op het politiebureau. Het stel, de medewerkster en de moeder van de 6-jarige jongen hebben aangifte gedaan van mishandeling.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de twee mannen.