CDA


De Rouwe: Alcoholslot goed preventiemiddel om verkeersslachtoffers te voorkomen
vrijdag 12 november 2010
De Tweede Kamer vergaderde deze week over de verkeersveiligheid. Tijdens dit debat bracht verkeerswoordvoerder Sander de Rouwe zijn punten naar voren hoe de veiligheid in de woonwijken verbeterd moet worden, zoals de taakstraf. âAls notoire verkeersovertreders door middel van een taakstraf geconfronteerd worden met het gevaar van hun gedrag, dan zullen zij het eerder laten. Laat ze maar eens een tijdje klaaroveren, dan zullen ze beter inzien wat een onveiligheid ze brengen met hun rijgedragâ.
Â
De Rouwe markeerde tijdens het debat nog eens dat het CDA niets ziet in het invoeren van een kenteken voor tractoren. âDat optuigen geeft vooral extra administratieve lasten en daar willen we nu juist vanafâ, aldus De Rouwe.
Â
Daarnaast hield De Rouwe een warm pleidooi voor de flister. De flister zorgt ervoor dat de sirene van een ambulance, politieauto of brandweerwagen via de autoradio verspreid wordt, zodat het directe verkeer tijdig gealarmeerd wordt.
Â
Minister Schultz van Verkeer stelde tijdens het debat ook voor om bij probleemdrinkers een alcoholslot in hun auto te bevestigen. Dit houdt in dat de auto enkel gestart kan worden wanneer er een blaastets heeft plaatsgevonden. âEen uitstekend ideeâ, aldus De Rouwe. âEen alcoholslot weerhoudt het overgrote deel van deze groep ervan om te gaan rijdenâ. Aanstaande dinsdag stemt de Tweede Kamer over de voorstellen die door de verscheidene partijen tijdens het debat naar voren zijn gebracht.