Universiteit Twente

Miriam Luizink (MESA+) Twentse Zakenvrouw van het jaar

15 november 2010

Miriam Luizink, technisch-commercieel directeur van het MESA+ Instituut voor Nanotechnologie van de UT, is op 12 november verkozen tot Twentse Zakenvrouw van 2010. Van de in totaal 20 genomineerden waren vijf zakenvrouwen doorgedrongen tot de finale. De jury prijst Luizink als iemand die anderen weet te inspireren en resultaatgericht te werk gaat.

Luizink zet, samen met wetenschappelijk directeur Dave Blank, het instituut MESA+ op een positieve manier op de kaart, en daarmee ook het belang van nanotechnologie voor deze regio, aldus de jury. Sinds 2006 is Miriam Luizink technisch-commercieel directeur van dit onderzoeksinstituut van de UT. Zij is ook directeur van de nieuwe High Tech Factory, de productiefaciliteit die in het voormalige cleanroomlab van MESA+ wordt ingericht, en penvoerder van NanoLab NL.

In de finale, vrijdag 12 november in de Grolsch Veste, nam Luizink het op tegen Helga Zevenbergen (SES), Kathy van Eijkelenburg (TriMM), Laura Reimerink (Ortho) en Sandra Westerhuis (Westerhuis Verhuur). De jury stond onder voorzitterschap van oud-KvK-directeur Wilma van Ingen.

Zie ook www.twentsezakenvrouwverkiezing.nl