SMK

Hoorzittingen MDV op 15 en 16 november 2010:
herziening, nieuwe diercategorieën en nieuwe maatlatten.

De Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) startte op 1 januari 2007 en bevordert investeringen in een duurzame veehouderij. Stallen die voldoen aan de criteria van de MDV tonen daarmee aan dat zij voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van overheidsregelingen zoals MIA en Vamil. Deze doelstellingen zijn weergegeven in concrete criteria.

Voor 2011 vinden wijzigingen plaats in het certificatieschema van de MDV waarbij het gaat om een herziening van de bestaande criteria en een uitbreiding met drie nieuwe diercategorieën en twee nieuwe thema's:
* Aan de MDV worden drie nieuwe diercategorieën toegevoegd voor stallen voor kalkoenen, eenden en konijnen;
* Voor alle diercategorieën worden de nieuwe thema's 'Bedrijf en omgeving' en 'Fijn stof' opgenomen.

Het certificatieschema wordt geactualiseerd met de aanvullende besluiten en ervaringen uit 2010 voor de bestaande diercategorieën voor melkveestallen, pluimveestallen, varkensstallen en vleeskalverstallen en de bestaande duurzaamheidsthema's ammoniakemissie, dierenwelzijn, diergezondheid en energie. Uitnodiging voor de hoorzittingen

Belangstellenden kunnen hun visie geven op het herziene certificatieschema MDV. Daartoe organiseert SMK op twee verschillende data totaal vier hoorzittingen. De input van deze inspraakrondes wordt meegewogen door het College van Deskundigen MDVA bij het definitief vaststellen van het certificatieschema MDV.

Maandag 15 november
09.30 uur - 12.00 uur MDV-Rundveestallen (melkvee en vleeskalveren) 13.30 uur - 16.00 uur MDV-Varkensstallen
Locatie: Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht (Radboudkwartier 23)

Dinsdag 16 november
10.00 uur - 12.00 uur MDV-Konijnenstallen
13.00 uur - 17.00 uur MDV-Pluimveestallen (leghennen, vleeskuikens, eenden en vleeskalkoenen)
Locatie: Trianon zalencentrum te Utrecht (Oudegracht 252)

Download hier het antwoordformulier om u voor (één van) deze bijeenkomsten per e-mail (smk@smk.nl) of per fax aan te melden. Geef op het formulier aan of u het concept certificatieschema wilt ontvangen. U kunt zich aanmelden tot 22 oktober. Vanzelfsprekend kunnen ook collega('s) of andere belangstellenden zich aanmelden. Uiterlijk een week voor de hoorzitting ontvangt u het concept certificatieschema Maatlat Duurzame Veehouderij en de routebeschrijving. Het is ook mogelijk schriftelijk te reageren.