Gemeente Bronckhorst
---

Werkzaamheden centrum Hengelo 15 november van start

Op 15 november a.s. start de gemeente Bronckhorst met de wegwerkzaamheden voor de herinrichting van het centrum van Hengelo. Om omwonenden en ondernemers te informeren over het werk, de fasering, de omleidingen en afsluitingen, organiseert de gemeente samen met de aannemer Klink Nijland GWW Raalte op 10 november a.s. een doorlopende informatiebijeenkomst. Tussen 16.00 en 19.00 uur zijn belangstellenden welkom in het voormalige gemeentehuis aan de Raadhuisstraat in Hengelo (Gld).

Werkzaamheden
Het gaat om de volgende werkzaamheden:
. herstraten van de weg, trottoirs en parkeerhavens van het 'rondje rond de kerk' . herstraten van de Spalstraat
. inrichten van de voorkant van de kerk en parkeerterrein . inrichten van parkeerterrein op de kruising Raadhuisstraat en Kerkstraat . aanleg van een groter riool in de Raadhuisstraat en herstraten van de weg inclusief trottoirs en parkeerhavens . vervangen en bijplaatsen van groen
. vervangen/vernieuwen van de openbare verlichting . reconstructie Kervelseweg

Wegafsluiting

Vanaf half november tot eind juni 2011 is het centrum van Hengelo moeilijk bereikbaar. De wegen in het centrum worden tijdens de totale werkzaamheden in fases afgesloten: Ruurloseweg week 46 t/m 50 Kervelseweg week 47 t/m 8
Synagogestraat week 48 t/m 4
Bleekstraat week 3 t/m 8
Veemarkstraat week 6 t/m 11
Raadhuisstraat week 8 t/m 17
Kerkstraat week 18 t/m 26
Spalstraat week 25 t/m 30
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de grotere wegen. Verdere details over de afsluitingen en omleidingen zijn te verkrijgen tijdens de inloopuren en op de website van de gemeente.

Inloopuur

De gemeente houdt iedere woensdag van 15.30 tot 16.30 uur een inloopuur in het voormalige gemeentehuis (ingang aan zijde Regelinkstraat). Inwoners en geĂŻnteresseerden met vragen over de uitvoering, fasering of de werkzaamheden in het centrum kunnen zonder afspraak hiervan gebruik maken.

Start werkzaamheden
Wethouder Dorien Mulderije geeft 15 november om 12.00 uur het startsein voor de herinrichting van het centrum. Deze informele bijeenkomst vindt plaats op de kruising van de Ruurloseweg/Synagogestraat. Omwonenden en ondernemers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.


---
Hengelo, 2 november 2010