Ingezonden persbericht


ontroerende verhalen over honden: Blafspraken maken

Mensen die zomaar een dier afschaffen. Afschaffen, omdat de hond blaft of bijt als de baas dat niet wil, als het poept en plast waar het niet mag. Of als een dier houden meer werk blijkt te zijn dan hun mens tijd heeft.

Els Adams maakte het allemaal mee. Zwaar getraumatiseerde mishandelde honden, blaffende honden, agressieve honden, bange honden en oude afgeschreven honden. Ze redde ze vaak op het nippertje van een spuitje bij de dierenarts of vanuit andere troosteloze omstandigheden. Dan ging ze met hen aan het werk om ze te kunnen herplaatsen bij een voor-altijd-baas. Meer dan tweeduizend honden gingen door haar handen naar een nieuw thuis. Maar niet voordat ze goede afspraken had gemaakt, 'blafspraken' zoals ze die zelf noemt. Want als baas en hond elkaar begrijpen en elkaar accepteren, dan wordt een probleemdier een echt lievelingsdier. Men moet als mens echter wel de wil hebben om de zogenaamde problemen eens vanuit de psyche van de hond te willen bekijken.

De meest aangrijpende en ontroerende verhalen zijn nu te lezen in het boek Blafspraken maken. Aan de hand van die verhalen leert Els vanuit haar ervaringen hoe hondenbezitters kunnen omgaan met verlatingsangst, overdreven beschermend gedrag, een slopende hond of een hondje dat het liefste altijd wegduikt onder de bank als er visite binnenkomt. Herkenbare verhalen en heldere adviezen maken dit boek tot een must voor iedereen die een hond heeft of die op zoek is naar een passende hond.

Blafspraken maken kost 19,95 euro en is vanaf maandag 15 november verkrijgbaar bij de betere dierenspeciaalzaken, bij diverse dierenartsen en asielen. Ook te bestellen middels de website; www.blafspraken.nl

Auteur; Els Adams.
Illustraties; Judith van der Wart.
ISBN/EAN; 978-90-808962-5-3

Over Els Adams:
Els heeft jarenlang samen met haar man Kris tientallen paarden, honderden honden en duizenden katten opgevangen en herplaatst. Ook de anti-seks-kat die elders een gezinsuitbreiding in de weg stond vond een nieuw mandje... De stichting Dierenproject in Nispen houdt zich bezig met nationale en internationale hulp aan dieren in welke situatie dan ook. De 'ergste' gevallen vinden een thuis in Nispen, waar ze welkom zijn in het kattenwoud of in een van de speciaal ingerichte hondenkamers. Els is voor haar werk in 2007 uitgeroepen tot Brabander van het Jaar, en is lid van de orde van Oranje Nassau sinds 2008. Ze staat bekend om haar duidelijke mening als het gaat om het mishandelen van dieren, en die mening is net zo krachtig als de energie die ze steekt in het redden van die dieren. Op dit moment is de situatie van de Stichting nijpend. Tijdens het schrijven van haar boek overleed Els haar man, steun en toeverlaat, Kris. Ze is nu meer dan ooit afhankelijk van donateurs en andere vrienden van de stichting Dier en Project. De opbrengst van Blafspraken maken gaat naar goede doelen die Els na aan het hart liggen.


Ingezonden persbericht