IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 15 t/m 19 november 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 15 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Arianne Baggerman, onlangs aan de UvA benoemd tot bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Uitgeverij en Boekhandel, over de toekomst van het lezen. Staat de leescultuur onder druk door de steeds verder voortschrijdende digitalisering? En wat hebben we eigenlijk aan het lezen van een roman?


* Dinsdag 16 november
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt Valentijn Byvanck, één van de twee directeuren van het Nationaal Historisch Museum. Welke ambities kan hij als inhoudelijk directeur nog waarmaken, nu de nieuwbouw in Arnhem niet doorgaat?


* Woensdag 17 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is Fik Meijer, de populairste classicus van Nederland. Hij vertelt over 'De Middellandse Zee', zijn nieuwste en meest persoonlijke boek ooit. Als onderwater-archeoloog zag hij zee zoals weinigen haar hebben gezien. Tweeduizend jaar maritieme geschiedenis passeren de revue, maar centraal staat Meijers niet aflatende liefde voor de Middellandse Zee.


* Donderdag 18 november
Omroep: IKON, presentatie: Annemiek Schrijver

Annemiek Schrijver ontvangt vaticaankenner en televisiemaker Stijn Fens over zijn boek 'Vaticanië'. Waarom verbergt de Zwitserse garde een busje pepperspray onder haar kleurrijke sokken? Wat is het lievelingsgerecht van de paus? Fens neemt de lezer mee naar binnen, door de statige vertrekken van de paus.


* Vrijdag 19 november
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Architecte Francine Houben komt praten over haar vak en visie, en over haar gebouwen - bibliotheken in het bijzonder. Houben is mede-oprichtster van architectenbureau Mecanoo en wordt in binnen- en buitenland alom gerespecteerd om haar werk. Momenteel bouwt ze aan een bibliotheek in Birmingham en eerder ontwierp ze de bibliotheek van de TU Delft.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl