TraineebijdeEU.nl: op zoek naar de nieuwe Neelie Kroes

15/11/2010 08:30

WerkenbijdeEU.nl

TraineebijdeEU.nl: op zoek naar de nieuwe Neelie Kroes

Overheid ijvert voor optimale Nederlandse vertegenwoordiging bij de Europese Unie

De Nederlandse overheid streeft naar een zo krachtig mogelijke positie van Nederland in Europa. Daarom start dit najaar een unieke wervingscampagne om jonge, getalenteerde academici warm te maken voor een Europese carrière. Door middel van online videosollicitaties kunnen zij meedingen naar een tweedaagse VIPTRIP naar Brussel, die met vele werkbezoeken en netwerkmomenten een uitstekende start biedt voor een carrière in Europa.

Trainee bij de EU: unieke startersfunctie

Een traineeship bij de EU is dé springplank naar een internationale carrière op hoog niveau. Jonge academici krijgen gedurende 5 maanden de kans om de Europese Instellingen van binnen te leren kennen, en doen relevante internationale werkervaring op. Veel EU-trainees zijn zo enthousiast dat zij na afloop van hun traineeship gaan voor een vaste baan in Brussel. Het Brusselse netwerk dat zij tijdens hun traineeship opgebouwd hebben, helpt hen daarbij. Daarom wil de Nederlandse overheid jonge Nederlandse academici stimuleren om te kiezen voor het EU-traineeship.

Kick-start je Europese carrière: VIP TRIP, Meet & Greet

Trainee worden bij de EU is niet voor iedereen weggelegd: de Europese Instellingen zijn op zoek naar veelzijdige, gemotiveerde academici die goed hun talen spreken. De website traineebijdeEU.nl biedt alvast een voorproefje: jonge academici kunnen daar een online videosollicitatie insturen, waarbij ze vragen moeten beantwoorden in 4 verschillende talen. De 10 beste kandidaten worden uitgenodigd voor een VIPTRIP naar Brussel, die bestaat uit twee dagen met werkbezoeken en netwerkmomenten in het hart van de Europese Unie.

Kennismaken met het EU-traineeship kan ook op 15 december, tijdens een Meet & Greet in de Rode Hoed in Amsterdam. De bijeenkomst zal worden geopend door Frans Timmermans, voormalig staatssecretaris Europese Zaken. Huidige en voormalige EU-trainees zijn aanwezig om te vertellen over hun eigen ervaringen in Brussel.

Over de campagne

De campagne TraineebijdeEU.nl is een initiatief van WerkenbijdeEU.nl. Namens de Nederlandse overheid zet WerkenbijdeEU.nl zich in voor een optimale vertegenwoordiging van Nederland binnen de EU. WerkenbijdeEU.nl biedt begeleiding bij sollicitatieprocedures, traint deelnemers aan het EU-concours, geeft workshops en organiseert landelijke netwerkbijeenkomsten.





www.werkenbijdeEU.nl