Landstede

Partnerschap Frion in verkenningsfase

Vorig jaar ondertekenden Frion en Landstede een samenwerkingscontract. Een jaar verder zijn de eerste schreden binnen de samenwerking gezet. Mia Kok is programmamanager en ondersteunt het ontwikkelen van het programma voor Frion en onderhoudt het contact met de medewerkers van beide partijen: Frion en Landstede verkeren als partners nog in de verkenningsfase.

Frion is een zorgaanbieder die professionele ondersteuning biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Met als doel de kwaliteit van het bestaan van haar cliënten te verbeteren. Het mes snijdt bij de samenwerking tussen Landstede en Frion aan twee kanten. In Frion-projecten kunnen studenten van verschillende opleidingen praktijkervaring op doen. Ook voor Frion sluit de samenwerking prima aan op hun doelstelling om in de praktijk leermogelijkheden voor de cliënten te zoeken en ze zo een stapje verder te helpen op de maatschappelijke ladder.

Wisselwerking
Mia heeft zich het afgelopen jaar ingezet om in samenwerking met Frion verschillende projecten op te zetten. Wij realiseren maatwerkprojecten waarbij het gaat om de inzet van elkaars studenten en cliënten en uitwisseling van expertise. Meestal gaat het om onconventionele vragen. Een voorbeeld is de jaarlijkse Frionsportdag in Zwolle waar afgelopen oktober 412 cliënten van Frion aan deelnamen. Deze werd voorbereid en begeleid door 53 Landstede-studenten. Daarnaast kan Landstede cliënten van Frion leerwerkplaatsen bieden in bijvoorbeeld Doepark Nooterhof of de Wijkboerderij Stadshagen in Zwolle. Ook bieden de verschillende locaties van Landstede gelegenheid om kunst of gebruiksvoorwerpen te exposeren die cliënten van Frion maken. En in het Frion-atelier en cadeauwinkel de Weije Kunst is weer een Landstede stagiaire actief in de begeleiding.