Dura Vermeer

Enschede - 15 november 2010

Start bouw 37 koopwoningen De Uitkijk te Enschede

Middels een officiële handeling door Jeroen Hatenboer, wethouder talent- en stedelijke ontwikkeling van de gemeente Enschede is het startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van het nieuwbouwproject De Uitkijk te Enschede door Dura Vermeer Bouw Hengelo.

De eerste fase van het project in de wijk Eschmarke te Enschede bestaat uit 19 woningen voor starters en doorstromers. Tijdens de officiële start bouw werd echter niet alleen gestart met de genoemde 19 woningen, zoals vooraf gepland, maar met een uitgebreide eerste fase van 33 rijen- en 4 twee-onder-één-kapwoningen allen gebaseerd op het PCS-bouwconcept.

De uitbreiding van het aantal woningen heeft te maken met de grote belangstelling van kopers en het vertrouwen dat ontwikkelcombinatie De Uitkijk VOF in haar plan heeft. De ontwikkelcombinatie bestaat uit de combinanten Bouwcombinatie E2000 VOF en Schutte Holding Zwolle B.V. Dura Vermeer Bouw Hengelo maakt deel uit van Bouwcombinatie E2000 VOF.

Na ontvangst en enkele toespraken werden de bezoekers van het evenement per bus naar de bouwlocatie gebracht, waar de wethouder met een ceremoniële schop in de grond en het ingraven van een loden koker het startsein voor de bouw gaf. In de dichte loden koker zijn een ondertekend startattest en kleingeld van alle aanwezigen begraven. Dit moet volgens traditie een goede en voorspoedige bouwperiode garanderen. Na de officiële handeling kregen de toekomstige bewoners een kans om hun nieuwe buren te ontmoeten tijdens een informele lunchbijeenkomst.

Grote belangstelling door hét antwoord op de vraag van de markt Het woningaanbod binnen nieuwbouwproject De Uitkijk bestaat uit betaalbare, kwalitatief hoogwaardige koopwoningen in geliefde dertiger jaren stijl, met een uitzonderlijk grote breedtemaat en een parkeerplaats of carport op eigen terrein. De eerste 19 woningen van het project De Uitkijk zijn vrijwel allemaal verkocht. De toevoeging van 18 woningen aan deze eerste fase biedt echter nieuwe kansen voor geïnteresseerden. De woningen bevinden zich in een prijscategorie van EUR 184.000,- tot EUR 242.000,- V.O.N.

Bijzonder is dat De Uitkijk één van de laatste projecten is waaraan landelijke subsidie is toegekend in het kader van de "Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009". Ook de provincie Overijssel heeft subsidie verstrekt aan het project. Het gehele subsidiebedrag komt als een korting van in totaal ruim EUR 8.000 op de eerdergenoemde V.O.N.-prijs van de woning, ten goede aan de koper.

Meer informatie
Meer informatie betreffende De Uitkijk is te vinden op: www.deuitkijkenschede.nl