Dura Vermeer

Hoofddorp - 15 november 2010

Winterpave wint Rijkswaterstaat Award 2010

Winterpave, een innovatie van Dura Vermeer, heeft de Rijkswaterstaat Award 2010 gewonnen in de categorie Innovatie. Innovatiemanager Laurens Smal van Divisie Infra ontving op vrijdag 12 november de Award uit handen van de Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers tijdens de RWS Marktdag 2010.

De Award is een onderscheiding voor opdrachtnemers uit de grond -, weg- en waterbouw die een bijzondere prestatie hebben geleverd en wordt jaarlijks uitgereikt. De prijs is een fysiek object en de zegel "Winnaar RWS-Award Innovatie 2010" die op digitale uitingen kan worden gebruikt.

Winterpave
Met Winterpave maakt Dura Vermeer het mogelijk om te asfalteren onder moeilijke weersomstandigheden, zoals onder het vriespunt, waardoor tijdelijke (nood) reparaties in vriesperioden niet meer nodig zijn. Door aanpassingen in het verwerkingsproces laat Dura Vermeer zien dat zij een organisatie zijn die mee denkt met haar klanten, denkt in oplossingen en inspeelt op actuele onderwerpen. Dura Vermeer zet haar kennis en kunde in om vraagstukken effectief op te lossen en ook onder moeilijke omstandigheden kwaliteit leveren.

Proefvak
In februari van dit jaar heeft Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West in opdracht van Rijkswaterstaat onder winterse omstandigheden een ZOAB deklaag op de A58 aangebracht. De proef bewees dat Winterpave het mogelijk maakt om ZOAB zonder kwaliteitsverlies onder het vriespunt aan te brengen. Daardoor kent Winterpave slechts eenmalige kosten van aanleg en eenmalige verkeershinder.