Gemeente Westervoort

Beëindiging samenwerking Stichting Mikado en gemeente Westervoort wat betreft jongerenwerk

Stichting Mikado en gemeente Westervoort beëindigen samenwerking wat betreft jongerenwerk per 1 januari 2011

Het college van B&W van de gemeente Westervoort heeft zich voorgenomen per 1 januari 2011 het jongerenwerk (het regulier jongerenwerk in Jongerencentrum At Last, en Streetwise, het jongerenwerk op straat), sinds 1998 uitgevoerd door Stichting Jongerencentrum Westervoort (voorloper van de stichting Mikado) niet meer door Mikado uit te laten voeren. Vanaf de fusie van Mikado in 2006 is regelmatig overleg geweest om de door de gemeente gewenste doelen en de resultaten van het jongerenwerk op elkaar af te stemmen.

Beide partijen hebben de afgelopen jaren diverse inspanningen gepleegd om dit te realiseren. Met enthousiasme zijn er stappen voorwaarts gezet. Er bleef echter verschil bestaan tussen de visie en methode die stichting Mikado en de gemeente Westervoort voor ogen hebben. Het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat de afstand tussen de wensen van de gemeente Westervoort en stichting Mikado voor de gemeente Westervoort te groot bleef waardoor deze zich nu voorgenomen heeft de subsidierelatie per 1 januari 2011 te beëindigen.

Het jongerenwerk blijft in de gemeente Westervoort bestaan maar zal op een andere manier en door een andere partij worden uitgevoerd. Op dit moment bekijkt de gemeente Westervoort verschillende opties om het jongerenwerk verder in te vullen.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl