Persbericht

Hilversum, 15 november 2010

Vivenda Media Groep rondt overname Zuka af


· Overname Zuka afgerond

· Voorwaarden converteerbare obligatielening aangepast

Het bestuur van Vivenda Media Groep NV (VMG) maakt bekend dat de overname van Zuka BV volledig is afgerond, nadat de overeengekomen opschortende voorwaarden waren vervuld. De aandelen Zuka BV zijn op 12 november 2010 overgedragen aan VMG.

Strategische kernpunten

De overname van Zuka geeft uitvoering aan het beleid om online en offline producten samen te voegen. VMG zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van haar lange termijn strategie. De aansluiting bij de Vivenda Media Groep biedt Zuka de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluiten de activiteiten van Zuka en Factotum goed op elkaar aan.

Over Zuka
Zuka is opgericht in 2007 en heeft de afgelopen maanden een substantiële groei doorgemaakt. De site biedt inmiddels 259.000 woningen aan, een vervijfvoudiging ten opzichte van de start. Zuka.nl speelt in op de trend dat steeds meer huiseigenaren ervoor kiezen om de verkoop van hun woning in eigen hand te houden. Zuka heeft een eenvoudig doch doeltreffend online platform om woningen te koop aan te bieden. Verplicht converteerbare obligatielening Om de groeistrategie van VMG te financieren, de financieringsmogelijkheden te verruimen en de kapitaallasten te verlagen heeft het bestuur van VMG in overleg met Vero Holding BV enkele voorwaarden van het nog niet geconverteerde deel, groot EUR 2,25 miljoen, van de converteerbare obligatielening van 8 december 2009, gewijzigd. De belangrijkste wijzigen zijn: · de obligatielening zal uiterlijk op 30 november 2015 (in plaats van 31 december 2010) in aandelen worden geconverteerd; · de obligatielening bedraagt maximaal EUR 3 miljoen (in plaats van EUR 2,25 miljoen); · VMG heeft vanaf 1 juni 20102 het recht de obligatielening te converteren indien de gemiddelde slotkoers van het aandeel VMG gedurende 20 aaneengesloten handelsdagen 50% hoger noteert dan de conversiekoers van EUR 0,2459 per gewoon aandeel.


1

Organisatie en medewerkers De heer R.J.M. van Veldhoven zal op 3 december 2010, tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Vivenda Media Groep NV, voorgedragen worden om te worden benoemd als CEO van VMG, de heer A.M. Mirck zal tijdens deze vergadering zijn functie als CEO van VMG neerleggen. Gelijktijdig zal de heer P.H.J. Nederlof worden voorgedragen als commissaris van VMG. De heer R.L. van Maasakker heeft eerder bekend gemaakt, na afronding van deze overname, zijn functie als president commissaris van VMG neer te leggen en terug te treden. Over Vivenda Media Groep Vivenda Media Groep NV is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. VMG is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse en Duitse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatieproducten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.