NDC/VBK ondersteunt klantgericht ondernemen met geavanceerd CRM

15/11/2010 08:56

Update Software Benelux B.V.

Uitgeversgroep NDC/VBK, ondermeer bekend van ThiemeMeulenhoff, Dagblad van het Noorden en de van Dale woordenboeken, wil beter inspelen op de veranderde behoefte in de markt. Klantgericht ondernemen is daarom sleutelwoord binnen de organisatie: marketing, verkoop en service gaan beter samenwerken rondom de klant. De CRM oplossing van update software AG moet deze ambitie ondersteunen. NDC/VBK kiest voor update vanwege de sterke gebruikersvoorkeur en het beheersgemak.

De drie groepen binnen NDC/VBK staan voor een grote uitdaging. Bestaande markten veranderen, klanten worden mondiger, de macht van de retailer neemt toe en marges krimpen. Om in deze dynamiek succesvol te kunnen opereren, dient de organisatie zich te onderscheiden door volledig klantgericht te ondernemen. Hier biedt het update CRM uitkomst. Met gebruik van dit systeem ontstaat een beter klantinzicht en kan de uitgeversgroep haar klantwaarde verhogen.

"Om op het juiste moment het juiste product aan de juiste klant te kunnen leveren is een integraal klantbeeld een vereiste", Erik Naarsing, Informatiemanager bij NDC/VBK. "Goede contactregistratie en campagnemanagement zijn daarbij voorwaardelijk en dat staat of valt met een gebruiksvriendelijk CRM systeem met intuïtieve navigatie. Het is essentieel voor de gebruikersacceptatie dat een gebruiker met het systeem wil werken. Iets dat nog al eens vergeten wordt."

NDC/VBK evalueerde CRM oplossingen met vier uitgangspunten: gebruiksvriendelijkheid, 80% standaard, bewezen oplossing en techniek en beheer. Tijdens het selectietraject bleek update de sterkste, ondermeer omdat het direct goed past, het eenvoudig zelfstandig te beheren is en het gemakkelijk is in te richten. Ook gebruikers bleken tijdens de toetssessies een uitgesproken voorkeur voor update te hebben.

Het update CRM systeem wordt bij NDC/VBK gekoppeld aan een aantal bestaande systemen waaronder een eigen AS400 systeem, een datawarehouse, een webshop en een marketingcampagne systeem.

========

Over NDC/VBK

NDC/VBK de uitgevers is een mediabedrijf met toonaangevende producten en diensten in het Nederlandse taalgebied. Zij onderneemt op het raakvlak van kennis, cultuur, informatie en commercie met gedrukte en elektronische (massa)media. Haar uitgaven komen tot stand op basis van onafhankelijke redactie. Het behalen van een gezond bedrijfsrendement ter borging van continuïteit en zelfstandigheid is daarbij een voorwaarde.

NDC/VBK de uitgevers heeft ongeveer 10.000 boektitels beschikbaar en jaarlijks verschijnen er ruim 1600 nieuwe. In de verschillende uitgeverijen en bedrijfsonderdelen zijn ongeveer 1800 mensen werkzaam.

Over update software AG

update software AG ( www.update.com) is in 1988 in Wenen opgericht. Met meer dan 170.000 gebruikers bij ruim 1.500 bedrijven is update de toonaangevende Europese fabrikant van hoogwaardige CRM systemen. update heeft vestigingen in Duitsland, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Hongarije, de Tsjechische Republiek, Polen en de VS. update software AG is genoteerd aan de Duitse beurs in Frankfurt aan de Main.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,