Persbericht

Zweedse Bonnier Group kiest OCRA voor financiële rapportage ~ Rapportageoplossing van UNIT4 vervangt de huidige onderhoudsintensieve applicatie van de internationale mediaonderneming ~

Sliedrecht, 15 november 2010 - Het internationale mediabedrijf Bonnier Group gaat gebruik maken van OCRA van UNIT4 voor de financiële rapportage. Het Zweedse bedrijf, met 175 dochterondernemingen en 11.000 medewerkers in zestien landen, is straks in staat om betere en sneller financiële informatie te kunnen genereren en analyseren, maar daarnaast minder afhankelijk te zijn van externe consultants.

OCRA is een tool waarmee financiële informatie snel uit diverse bedrijfssystemen gehaald kan worden, om deze informatie vervolgens te analyseren en het proces te monitoren. Dit helpt om geconsolideerde financiële management- en groepsrapportages snel en consistent aan te leveren. De keuze voor deze oplossing is met name ingegeven door de gebruiksvriendelijkheid, de uitgebreide support van UNIT4 en de onafhankelijkheid van externe consultants.

Bonnier koos begin 2010 voor Agresso Business World. De ERP-oplossing van UNIT4 vervangt meer dan zestig verschillende boekhoud- en payrollsystemen. OCRA wordt geïntegreerd in Agresso Business World, de implementatie start begin 2011.

"Van OCRA verwachten we een grote vooruitgang: een kosteneffectieve, gemakkelijk te gebruiken en krachtige oplossing voor onze financiële rapportage", aldus Åsa Thunberg, Financial Manager bij Bonnier. "Bovendien wordt het voor ons eenvoudiger om onze complexe financiële rapportages van 175 dochterondernemingen te consolideren, omdat OCRA een web-gebaseerde oplossing is."

Ton Dobbe, vice president product marketing bij UNIT4. "CFO's krijgen te maken met sterke veranderingen als gevolg van toenemende noodzaak tot transparantie, de daarmee gepaarde regeldruk en de eisen van de business planning. OCRA is een uitstekend hulpmiddel voor het transparant maken van financiële processen. We zijn dan ook zeer verheugd dat Bonnier voor onze oplossing heeft gekozen. Dit onderstreept dat OCRA een ideale oplossing is voor bedrijven met veel verschillende bedrijfsonderdelen. Met OCRA kunnen ze geconsolideerde financiële management- en groepsrapportages sneller, eenvoudiger en consistenter aanleveren."