Ingezonden persbericht


Persbericht introductie 'CargoFone'.

Typisch Transport lanceert 'CargoFone'.

Lancering Mobiel netwerk, speciaal voor chauffeurs en transportbedrijven, een feit.

Afgelopen weekend heeft de uitgever, de heer J. van Rooij, van 'Typisch Transport' het mobiele netwerk voor transporterend Nederland 'CargoFone' geïntroduceerd. Met dit mobiele netwerk voor de Nederlandse transportsector, wil CargoFone met name de chauffeurs, achterban en transporteurs ondersteunen.

Uit onderzoek is gebleken dat de internationale chauffeur / transportonderneming zeer hoge kosten heeft als het gaat om mobiel bellen in het buitenland. Enkele jaren geleden is Typisch Transport gestart met het zoeken naar een oplossing om deze hoge, telkens terugkerende kosten, te kunnen reduceren. De laatste paar jaar is met een besloten groep van ongeveer 400 chauffeurs CargoFone uitgebreid technisch getest in heel Europa.

Het salaris van een (inter)nationale chauffeur en transportondernemer staat onder druk. De laatste decennia is het salaris niet meegegroeid met de inflatie en soortgelijke beroepsbeloningen in onze economie. Nu heeft men ook nog te maken met de 48-uurs regeling en allerlei andere zaken die beroep en beloning niet aantrekkelijker maken. Daarbij komt dat de CAO onderhandelingen uiteindelijk ook niet voldoende hebben bijdragen aan de salarisverhoging die onze chauffeurs verdienen. De komende twee jaar zal men naar ruim 50 euro (bruto!) meer salaris groeien. Als men dan kijkt wat de inflatie en de economische ontwikkelingen doen de komende jaren, dan is ook dit geen vetpot.

CargoFone biedt een directe oplossing voor de internationale chauffeur en transportondernemer. Besparingen op de telecommunicatiekosten tot 40 procent zijn geen uitzondering. Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde besparing op 30 procent uitkomt. Hierdoor kan de gebruiker, iedere maand opnieuw, netto meer overhouden van het salaris.

Chauffeurs bellen goedkoop met chauffeurs
Het grote verschil met andere abonnementsvormen is dat met CargoFone gebeld worden in de EU helemaal gratis is. Wat CargoFone extra aantrekkelijk maakt voor chauffeurs is het goedkope onderling bellen. Alle CargoFone klanten bellen onderling voor hetzelfde lage tarief als bellen naar vaste nummers. Speciaal voor particuliere klanten is een partner simkaart beschikbaar die eenmalig ¤ 7,50 kost en per maand slechts ¤ 2,50. Hierdoor bellen gezinsleden goedkoop onderling en staan beide nummers overzichtelijk op één factuur. Voor transportondernemingen vanaf 10 aansluitingen is de onnet module beschikbaar; voor het vaste bedrag van ¤ 5,- per maand per aansluiting kan de gebruiker 1000 minuten gratis bellen met iedereen die ook van CargoFone gebruikt maakt. Het gratis bellen is dus niet alleen beperkt tot de collega's binnen hetzelfde bedrijf, maar geldt voor àlle CargoFone gebruikers.

Abonnement
Wie met CargoFone belt bespaart niet alleen op belkosten, ook de abonnementskosten zijn zeer aantrekkelijk: CargoFone Fleetconnect is een sim-only abonnement dat ¤ 4,95 per maand kost. Voor ¤ 2,50 extra per maand belt de chauffeur met Fleetconnect plus. Hierbij belt men met de automatische callback en is het minutentarief slechts 7 eurocent in plaats van 14 eurocent bij Fleetconnect.

De komende tijd zal CargoFone zich verder in de markt profileren en 'onze' internationale chauffeurs en transportondernemer(s) blijven informeren over de voordelen die bellen met CargoFone biedt.

----------------------------------------------



Ingezonden persbericht