Gemeente Utrecht


2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
138 Vragen van de heer T.W. Schipper
(ingekomen 15 november 2010)


Als gevolg van (zeer noodzakelijke) onderhoudswerkzaamheden wordt de Oranjebrug tussen Hoograven en Rivierenwijk afgesloten van 24 november 2010 tot minimaal 7 maart 2011. Deze maatregel wordt als zeer ingrijpend ervaren door zowel bewoners van Rivierenwijk en Hoograven als de winkeliers aan de Diamantweg en Smaragdplein. Omwonenden van de Oranjebrug maken voor hun boodschappen gebruik van deze winkelvoorzieningen en de markt Smaragdplein, maar de brug is bijvoorbeeld ook de kortste verbinding voor kinderen uit Rivierenwijk die gebruik maken van de bibliotheek. Dagelijks maken ook vele fietsers uit de aanliggende wijken gebruik van de brug. Volgens het wijkbericht dat is verspreid, is het niet mogelijk een tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug te plaatsen. Dat laatste verbaast de SP ten zeerste, omdat er ten Noorden van de brug aan Hoogravense kant het Viconaterrein ligt, dat in de naaste toekomst niet wordt bebouwd. Qua ruimte voor een noodoplossing is deze plek waarschijnlijk nog beter geschikt dan dat het geval was bij de Rode Brug. Bij navraag hierover door een omwonende werd door ook de gemeente aangegeven dat er voor een noodvoorziening geen budget zou zijn. Dit alles leidt de SP tot de volgende vragen.


1. Wat is werkelijke reden dat er bij de Oranjebrug geen tijdelijke oplossing wordt aangebracht voor fietsers en voetgangers?
2. Bent u bereid dit besluit te heroverwegen en alsnog zorg te dragen voor een tijdelijke fietsters- en voetgangersbrug?
3. Zo ja, op welke termijn wordt die tijdelijke voorziening aangebracht?


Oranjebrug en Viconaterrein


Noodoplossing Rode Brug


---- --