Ingezonden persbericht



---



Voorlopig geen derde supermarkt in Vorden

De gemeente Bronckhorst, ProWonen en ontwikkelaar MKB Vastgoedplan b.v. achten een derde supermarkt op de locatie Dorpsstraat Molenweg in Vorden niet haalbaar. De partijen trekken deze conclusie na intensief onderzoek. Het economisch klimaat is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Daarnaast is de supermarkt de enige financiële trekker van het plan geworden, aangezien woningbouw in de planvorming is afgevallen.

In het masterplan Vorden Centrum is een ontwikkellocatie opgenomen op de hoek Dorpsstraat Molenweg. Hier zou op basis van de detailhandelsstructuurvisie een extra supermarkt kunnen worden gerealiseerd. In 2008 heeft ProWonen en de gemeente de percelen Dorpsstraat 7-9 en Molenweg 32 te Vorden aangekocht. Er is destijds een globale haalbaarheid getoetst. Vervolgens is met ontwikkelaar MKB Vastgoedplan b.v. een intentieovereenkomst getekend om de haalbaarheid voor een derde supermarkt verder te onderzoeken. Diverse pogingen zijn gedaan om het gewenste programma te realiseren. Om financiële redenen is de uitvoering, mede ingegeven door de gewijzigde economische omstandigheden, op dit moment niet haalbaar.

Op de locatie is de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van kracht. Eigenaren waren hierdoor beperkt in de verkoop van de eigendommen. Zij dienden hun percelen als eerste aan de gemeente aan te bieden. Om deze eigenaren niet langer in onzekerheid te laten heeft de gemeente nu besloten om de aanwijzing in te trekken. Door het vervallen van de Wvg zijn eigenaren in het gebied nu vrij hun woningen te verkopen aan een ieder. De betrokken bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd.

Gezien haar terugtrekkende rol acht de gemeente het ontwikkelen van commercieel vastgoed primair een taak van marktpartijen. Het is aan hen om met nieuwe initiatieven voor een eventuele supermarkt te komen. Met ProWonen zal worden bekeken welke mogelijkheden er zijn voor herinvulling van de locaties die zijn verworven.

Hengelo (Gld), 15 november 2010

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Anna Hoekman, cluster Communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --