Ingezonden persbericht



Amsterdam, woensdag 10 november 2010


Oppositie voeren tegen Rutte

Haags debat aan de gracht met Roemer en Pechtold

Nu het kabinet-Rutte van start is gegaan, moet de oppositie haar strategie bepalen. Hoe tegenwicht te bieden tegen een minderheidsregering? Met een stevig geluid? Of moet de oppositie, nu wisselende meerderheden noodzakelijk zijn, juist constructief meewerken? En gaat de linkse oppositie haar krachten bundelen tegen dit nu al historische kabinet? D66-leider Alexander Pechtold en SP-leider Emile Roemer spreken op maandag 15 november in de Rode Hoed over het verdriet op links, vruchtbaar oppositievoeren en hernieuwde polarisatie.

Gespreksleiding is in handen van Joost Oranje, plaatsvervangend hoofdredacteur NRC Handelsblad.

De debatreeks `Haags debat aan de gracht` is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media. Organisatie NRC Handelsblad en de Rode Hoed. Datum: maandag 15 november 2010, aanvang 20.15 uur, café open 19.00 uur. Kaarten ¤ 10,-, ¤ 9,- (CJP/studenten/Stadspas/65+), online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.