NDS Surgical Imaging benoemt H. Berry tot Chief Executive Officer

SAN JOSE, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20101115 --

NDS Surgical Imaging (NDSsi) heeft vandaag bekendgemaakt dat Daniel H. Berry is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Berry is sinds 2007 lid van het bestuur van NDSsi en brengt ruim 30 jaar ervaring op het gebied van uitvoerend management en techniek mee naar het bedrijf.

De afgelopen 9 jaar was hij Operating Partner bij Riverside Partners, een Private Equity bedrijf dat is gespecialiseerd in gezondheidszorg- en technologie-investeringen. Voordat hij bij Riverside ging werken, had Berry verschillende functies waaronder President and Chief Operating Officer bij Ultratech Stepper Inc., (tegenwoordig Ultratech Inc. NASDAQ: UTEK), een bedrijf in halfgeleiderapparatuur. Executive Vice President International Operations bij General Signal Corp en verschillende technische en managementfuncties bij Perkin Elmer Corp. Hij begon zijn loopbaan bij Bell Laboratories. Bij Ultratech maakte Berry deel uit van het team dat een managementbuyout realiseerde in maart 1993, en zes maanden later een succesvolle IPO.

“Dan heeft een uitstekende reputatie als het gaat om het laten groeien van technologiebedrijven, het tonen van een krachtige uitvoering en de toepassing van de juiste mix van strategische, analytische en leiderschapsvaardigheden,” aldus NDSsi Chairman David Belluck. “Van evenveel belang is zijn commitment aan een cultuur van technologie- en managementinnovatie die de inspanningen van elke medewerker respecteert. Dan’s benoeming werd unaniem goedgekeurd door het bestuur en we hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste keus is om NDS Surgical Imaging door haar volgende groeifase te leiden.”

“Ik heb er veel zin in om de verantwoordelijkheid te nemen voor het leiden van een van de meest gerespecteerde medische technologiebedrijven in de branche,” aldus Berry. “We hebben een toegewijd wereldwijd team, een gedegen voorgeschiedenis van kwaliteitsproducten en een te benijden reputatie als het gaat om het leveren van nieuwe gedifferentieerde producten aan de markt. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met onze medewerkers en speciaal met onze klanten om de levering van zich onderscheidende state-of-the-art oplossingen voort te zetten.”

Berry is lid van het bestuur van IZI Medical, Rudolph Technologies Inc., (NASDAQ: RTEC), GemCity Engineering and Manufacturing, en ThinkLogical, een ontwikkelaar van geavanceerde videoschakeloplossingen. Hij heeft een B.S. in Electrical Engineering van het Polytechnic Institute of Brooklyn, en is lid van de Board of Trustees van het Polytechnic Institute van New York University.

Bezoek voor meer informatie over het leiderschapsteam van NDSsi onze website http://www.ndssi.com.

Over NDS Surgical Imaging

NDS Surgical Imaging (NDSsi) is gevestigd in Silicon Valley, CA, en is wereldmarktleider op het gebied van het ontwerpen en fabriceren van systemen voor medische beeldvorming en informatica. NDSsi’s technologieoplossingen hebben een voortrekkersrol gespeeld bij het definiëren van de moderne operatiekamers, radiologieruimten, endoscopiekamers en minimaal invasieve omgevingen.

In de voorhoede van de innovatie op het gebied van medische beeldvorming levert NDSsi HD visualisatie- en informaticaproducten die de oplossingen op het gebied van medische beeldvorming in de toekomst mogelijk maken en staat het aan de basis van constante verbeteringen op het gebied van de multidisciplinaire geneeskunde. NDSsi is een particuliere onderneming met in de VS gevestigde faciliteiten voor onderzoek & ontwikkeling en productie. Het bedrijf is wereldwijd vertegenwoordigd in meer dan 35 landen. Bezoek voor meer informatie www.ndssi.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
NDS Surgical Imaging
Andy Larg, 408-754-4255 (VS)
alarg@ndssi.com
Erika van der Lelij, +31 180 634356 (Europa)

evanderlelij@ndssi.nl