MBO raad

Aanmelden projecten voor Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs

02-11-2010 - Mbo- en vmbo-scholen kunnen hun tot 15 november projecten voor de Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs (NIB) opgeven. De winnaars voor het vmbo en mbo worden bekend gemaakt tijdens de World Skills in maart 2011 en ontvangen elk 5.000 euro.

Het doel van de NIB is door het belonen van innovatieve projecten in het middelbaar en voorbereidend beroepsonderwijs de innovatiekracht van de sectoren te laten zien. Ook kan de organisatie zo good practices opsporen en in beeld brengen.

Criteria voor innovaties

* De innovatie moet aantoonbaar ingrijpen in het primaire proces.
* De innovatie moet aantoonbaar effect hebben op het gedrag/kennisniveau van de student, docent, bedrijf, schoolorganisatie.

* De innovatie in het mbo moet mede gericht zijn op het vmbo en omgekeerd moet de innovatie in het vmbo mede gericht zijn op het mbo.

* Het bedrijfsleven moet aantoonbaar betrokken zijn bij de innovatie.
* De innovatie moet onder bepaalde condities herhaalbaar zijn voor anderen.

* De innovatie moet enige massa hebben en duurzaam zijn.

Aanmelden projecten
Heeft u een project dat aan de criteria voldoet? Dan kunt u dit project tot 15 november aanmelden via www.innovatieprijsberoepsonderwijs.nl.

Procedure
Uit de inzendingen stelt de jury een longlist samen van twaalf projecten: zes uit het vmbo en zes uit het mbo. Afgevaardigden van deze projecten presenteren zich voor de jury die vervolgens zes projecten uitkiest; drie uit het vmbo en drie uit het mbo. Deze zes genomineerde projecten presenteren zich nogmaals aan de jury die uiteindelijk de winnaars bepaalt.

Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs
De NIB is een initiatief van Platform Beroepsonderwijs. HPBO heeft deze in 2006 en 2009 uitgereikt. Voor de NIB 2011 werkt HPBO samen met de MBO Raad en INOP (Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie).