Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Maandag 15 november 2010

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-20.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussie en commentaren


3 over cultuur, politiek, wetenschap en moraal


4 Rechtstreeks met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Arianne Baggerman, onlangs aan de UvA benoemd tot bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Uitgeverij en Boekhandel, over de toekomst van het lezen. Zal het gedrukte boek het redden in een cultuur waar beeld steeds belangrijker wordt? Staat de leescultuur onder druk door de steeds verder voortschrijdende digitalisering? En wat hebben we eigenlijk aan het lezen van een roman?

'Hier is Nausicaa Marbe' over schrijver Michel Houellebecq. Vorige week won Houellebecq de prestigieuze Franse literaire prijs voor zijn laatste roman 'La carte et le territoire'. Over kunst, roem en rijkdom. En over islam, immigratie en nationalisme. Grote thema's in een 'feelgood' roman. Nausicaa Marbe is vaste columniste van de Volkskrant.

Rondetafel: over de actualiteit o.l.v. Theodor Holman met Stephan Sanders, columnist bij Vrij Nederland en Coen Brummer, politiek publicist.

OBA Live is een rechtstreekse uitzending met publiek vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Online te bekijken www.obalive.nl (live en on demand)