Politie Twente

Politie Twente wil meer tips in onderzoek naar dood F. Strijker Enschede

De hoofdofficier van Justitie in Almelo looft een beloning uit van tienduizend euro aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot de oplossing van de moord op Folkert Strijker. Aan deze zaak wordt aandacht besteed tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht.

In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 16 november 2010 om 21.10 uur op Nederland 1 wordt aandacht besteed aan de gewelddadige dood van F. Strijker. Hij werd op vrijdag 10 september 2010 om het leven gebracht in zijn woning aan de Diekmanstraat 41 in Enschede. Een dag na de moord werd een 49-jarige man uit Enschede in Duitsland aangehouden. Deze verdachte geeft geen openheid van zaken over zijn betrokkenheid. Hij zit nog steeds in voorarrest. Het slachtoffer zou op vrijdag 10 september 2010 een afspraak met hem hebben gehad. Ondanks deze aanhouding blijven veel vragen onbeantwoord.

Motief en beloning
Vooral het motief van dit misdrijf is niet duidelijk. De politie houdt alle opties open en doet onderzoek naar het doen en laten van het slachtoffer. Het motief zou bijvoorbeeld te maken kunnen hebben met zijn criminele activiteiten, mogelijk ligt het motief in de relationele sfeer maar ook andere opties zijn uiteraard mogelijk. Daarom looft de Hoofdofficier van Justitie in Almelo een beloning uit van tienduizend euro aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot de oplossing van de moord op Folkert Strijker.

Anonieme internetverhalen
Op diverse internetfora verschijnen diverse verhalen over Folly Strijker. Dit zijn vooralsnog anonieme speculaties en suggesties die het rechercheteam nog niet bevestigd kan krijgen. Zij willen graag contact met de personen die achter deze verhalen zitten om hen persoonlijk te spreken.

Meer daders of betrokkenen?
De politie heeft geen duidelijkheid of er nog andere personen betrokken zijn geweest bij de schietpartij. Mogelijk zijn er mensen die weten wie Folly Strijker om het leven heeft gebracht. Een aantal zaken dat wel duidelijk is (die wel duidelijk zijn) bij het rechercheteam worden in de uitzending van Opsporing Verzocht getoond. Hiermee hoopt de politie dat eventuele getuigen, die mogelijk dachten dat hun informatie er niet toe deed of nog niet gereageerd hebben, alsnog contact opnemen met de politie om hun verhaal te vertellen.

Witte VW Polo
Op die betreffende vrijdagmiddag 10 september is in de omgeving van het Diekmanterrein door getuigen een witte Volkswagen Polo gezien. Op deze Volkswagen zat een sticker met de afbeelding 'Tweety' erop. Tevens zou de letter 'T' in het kenteken staan. Misschien heeft de bestuurder de mogelijke schutter heeft gezien. Het rechercheteam wil graag met de bestuurder van deze witte Polo in contact komen. Maar natuurlijk ook met getuigen die de mogelijke schutter naar de Diekmanstraat toe en na het plegen van de moord weer weg heeft zien gaan.

Waar is het vuurwapen?
De dader heeft een vuurwapen gebruikt om Folly Strijker van het leven te beroven. De politie heeft dit wapen, waarmee de moord is gepleegd, niet aangetroffen tijdens het onderzoek. Wie weet waar dit vuurwapen is of kan de politie hierover informatie geven?

Opvallende verschijning
Het slachtoffer was een opvallende verschijning met een druk sociaal leven. Hij kende veel mensen en was de laatste maanden op pad met zijn nieuwe grijze Volkswagen Golf met kenteken 84-KNX-4. Hij reisde ook verder dan alleen Twente. Strijker droeg vaak opvallende overhemden en ook zijn bril met gele glazen viel op.

Het rechercheteam van de politie Twente heeft belang bij meer informatie over het slachtoffer. Bijvoorbeeld: met wie ging hij om? Waar en met wie heeft u hem in de periode voor zijn dood gezien? Waar hield hij zich mee bezig of, met andere woorden, wat deed hij? Natuurlijk willen we daarnaast meer weten over de achtergronden van het misdrijf. Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht wordt de zaak nader toegelicht. De herhaling is op woensdag 17 november om 11.15 uur op Nederland 2. Daarna is de uitzending terug te zien op de website http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/opsporing_verzocht

Politie Twente verspreidt dinsdagochtend een flyer bij 700 huishoudens in de omgeving van de Diekmanstraat in Enschede. Op de flyer staat een foto afgebeeld van het slachtoffer en er wordt geattendeerd op de uitzending van Opsporing Verzocht.

Contactgegevens Politie Twente: Rechercheteam: Mojisola
e-mail: ugo@twente.politie.nl
Postbus 14
7500 AA Enschede

Telefoonnummer: 0900-8844
Wilt u uw verhaal liever anoniem kwijt, dan kunt u bellen met de Criminele Inlichtingen Eenheid: 06-17787466 of Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

---- --