Ingezonden persbericht


Kerstinkopen in Dubai

Bodensee, 15 november 2010 - In onze buurlanden lijkt het allemaal een stuk goedkoper, en sommige prijsverschillen lijken een vakantie waard. In vergelijking met bestemmingen ver weg valt het eigenlijk best mee. Dubai is in de ogen van HolidayCheck één van de top keuzes voor kerstinkopen dit jaar, de prijsverschillen maken cadeautjes inkopen nu erg aantrekkelijk.

Juist vanwege het verschil in prijs worden verre bestemmingen zoals Dubai erg interessant, in tegenstelling tot veel populaire Europese bestemmingen. Het ontbreken van belastingen en heffingen op consumptiegoederen maakt de Oosterse stad de perfecte plaats voor kerstinkopen.

Dubai, is één van de meest bekende steden in de Verenigde Arabische Emiraten, en biedt een grote verscheidenheid aan keuze voor winkelliefhebbers. Van enorme winkelcentra tot drukke buitenmarkten, er zijn altijd wel koopjes te vinden. Daarbij bieden de winkels in Dubai aantrekkelijke openingstijden in vergelijking tot de Europese landen. De meeste winkelcentra en winkelstraten zijn geopend van 's morgen tot 's avonds laat, en omdat Dubai grotendeels een moslimland is geldt dit ook voor het weekend.

In Dubai vindt men ook het grootste winkelcentrum ter wereld de 'Dubai Mall'. Het meet een totaal van 350.000 m², wat ongeveer gelijk is aan 50 voetbalvelden! Het winkelcentrum herbergt meer dan 1.200 verschillende winkels die van alles verkopen; van voordelige elektronica tot designer labels. Onder andere Galleries Lafayette, Bloomingdales, Hamleys (speelgoedwinkel) en Marks & Spencer zijn aanwezig. En als u niet zonder uw favoriete winkel kan, dan is het ook mogelijk om te verblijven in het hotel 'The Address', dat zich in het winkelcentrum bevind.

Ontsnappen aan de buitentemperatuur is ook geen probleem, want in de 'Dubai Mall' kunt u afkoelen in een binnenzwembad, of op de skipiste 'Ski Dubai', voorzien van echte sneeuw! De gemiddelde temperatuur in december is rond de 26 graden, dus kan een korte verkoeling een heerlijke onderbreking zijn tijdens het winkelen!

De traditionele markten en overdekte winkelstraten (souks) zijn meer gericht op de authentieke shop ervaring. U vindt daar bijzondere geschenken, snuisterijen en antieke items. Koopjesjagers halen hun voordeel op de souks, want deze bieden de perfecte gelegenheid om hun afdingvaardigheden te beoefenen.

Voor toeristen die op zoek zijn naar een speciaal geschenk, kunnen hiervoor terecht bij de wereldberoemde Gold Souk, in Diera. In tegenstelling tot veel andere landen wordt de prijs van gouden artikelen hier niet gemeten per item, maar wordt dit bepaald door het gewicht, zuiverheid en of het artikel handgemaakt is.

Een vakantie in Dubai kan dus geheel zonder problemen in het teken van voltijd winkelen staan. Voor degenen die tijdens hun vakantie toch nog niet alle geschenken gevonden hebben, kunnen altijd nog vertrouwen op de tax free winkels van Dubai International Airport. De winkels op de luchthaven zijn namelijk 24 uur per dag geopend. Ongeacht welk tijdstip men vliegt, het is onmogelijk om met lege handen thuis te komen. Het is een geweldige plek om op het laatste moment exclusieve producten te bekijken of te kopen. Parfums en elektronica zijn hier namelijk eerder verkrijgbaar dan in de rest van de Verenigde Arabische Emiraten.